Menu
Nieuwsoverzicht

Ondernemers bezoeken Nederlands wijnbouwcentrum in Groesbeek

26 april 2024

846x gelezen
15

UDDEL – Dinsdag 16 april trokken de Uddelse ondernemers er weer even op uit. Jaarlijks wordt er een excursie geregeld door het bestuur van Uddel Onderneemt, waar altijd goed gebruik van wordt gemaakt.

Dit jaar ging de reis naar Nederlands wijnbouwcentrum in het Gelderse Groesbeek. Na een hartelijk ontvangst met koffie en gebak werd de groep  ondernemers opgesplitst in twee aparte groepen. Er werd een interessante en leerzame rondleiding gegeven, waarin het hoe en waarom van de Nederlandse wijnbouw goed aan bod kwam. Een van de redenen dat het gebied waarin Groesbeek ligt geschikt is voor wijnbouw is de Loss-grond en de hoogtevariatie in het landschap. Ook de wijnkelders werden bezocht waar net het bottelen van de wijn in volle gang was.

Na de rondleiding was het tijd voor een wijnproeverij en werden diverse Nederlandse wijnen geproefd (uiteraard in kleine slokjes). Aansluitend een heerlijke lunch.

Na het bezoek aan Groesbeek ging de reis naar Hanzestad Zutphen. Een prachtige oude stad. De stad werd door de ondernemers verkent in 8 verschillende groepen. Een van de Uddelse ondernemers, Erik Kroon van SOS, heeft een prachtige concept ontwikkeld om een stad te verkennen. Niet alleen in Nederland, maar in allerlei steden in ons land kan dit spel gespeeld worden ook https://escapetours.com/stad/zutphen.

Als afsluiting van de dag werd gegeten bij Buitenplaats het Loo.

Ben jij ook ondernemer en lijkt het je mooi om je aan te sluiten bij de ondernemersvereniging, klik dan hier voor meer informatie:  https://uddel.info/ondernemersvereniging/

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX