Menu
Nieuwsoverzicht

Ondernemen tijdens coronacrisis: in gesprek met Jolanda van Camperplaats Ouwediek

8 mei 2020

In deze artikelserie gaan we met verschillende Uddelse ondernemers in gesprek over de Corona maatregelen in hun bedrijf en hoe zij daar mee omgaan. Vandaag gaan we in gesprek met Jolanda Jansen van Camperplaats Ouwediek.

Welke maatregelen hebben jullie genomen op de camperplaats?
Vanuit de overheid werd opgelegd om de sanitaire voorzieningen te sluiten en dat men gebruik moet maken van het eigen sanitair. Dat hebben we gelijk gedaan, dat is voor de meeste campers geen probleem omdat deze zelf sanitair (toilet en douche) aan boord hebben. We hebben geen caravans staan, dus het voordeel van een camper is dat je je huisje op wielen hebt.

Normaal gesproken kan iedere camper aan komen rijden zonder van te voren te reserveren. Er staat een bord aan de weg waarop staat: ‘Als u wilt, mag u hier staan’. Vanaf het begin van het Coronavirus hebben we de maatregel getroffen om alleen nog campers te verwelkom mist ze van te voren reserveren. Zo houden we meer grip op het aantal campers en voorkomen we dat het uit de hand loopt.

Als camperplaats zijn we aangesloten bij de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Via het NKC worden we continu op de hoogte gehouden van de maatregelen. Deze maatregelen communiceren wij o.a. via onze Facebookpagina. We zijn heel actief op Facebook, we delen positieve berichten maar ook minder positieve berichten zoals de genoemde maatregelen. We hebben veel interactie met onze bezoekers via Facebook en dat is heel leuk.

Naast onze camperplaats hebben wij ook een vleeskalverhouderij, en dat gaat allemaal gewoon door. Echter is de kalfsvleesmarkt momenteel niet op zijn best, maar net voordat de Coronacrisis uitbrak, kregen wij jonge kalveren dus daar hebben wij op dit moment niet zo veel last van. Ook hebben we daar verder geen maatregelen voor hoeven te treffen.

Welke reacties krijgen jullie van de mensen op de camperplaats?
We krijgen hele positieve reacties, onze bezoekers zijn zeer positief. In deze tijd moeten mensen natuurlijk zelf ook hun verantwoordelijkheid nemen om wel of niet te komen. Dat zeg ik ook tegen de mensen: ‘Je mag komen, maar als je klachten hebt, dan niet’. Er zijn dus ook mensen geweest, die wilden komen, maar die toch af hebben gezegd in verband met de klachten. Daar ben ik blij om.

Veel mensen komen bij ons voor de rust en ontspanning. We hebben verschillende mensen op onze camperplaats die speciaal hier komen om rustig te kunnen werken. De boodschappen worden bezorgd door Coop Schouten en Stakenberg bezorgt diverse maaltijden.

Worden de maatregelen goed opgevolgd?
We hebben twee keer bezoek gehad van handhaving, zij komen controleren of de sanitaire voorzieningen zijn afgesloten en of mensen genoeg afstand houden. Alles is ook goedgekeurd door de handhaving, dus dat is fijn. Iedereen gaat hier goed met de regels om en mensen zitten nu veel meer op zichzelf en komen niet bij andere mensen in de buurt.

Wat is voor jullie lastig in deze periode?
Het gaat bij ons allemaal goed, wij waren één van de weinige camperplaatsen die open zijn, dus mensen wilden graag bij ons komen. Mensen die bijvoorbeeld in een appartement of een flat wonen, en die geen kant op kunnen in deze tijd, willen graag komen. Maar je kunt natuurlijk niet iedereen ontvangen, je moet keuzes maken.

De mensen zelf vinden het soms wel wat lastig, want de boodschap vanuit het RIVM is ‘blijf thuis’. Zij wisten dus ook niet goed of ze wel of niet met de camper erop uit moesten gaan. Maar ze hebben natuurlijk hun eigen huisje op wielen, dus wat dat betreft hebben ze wel hun eigen ding.

Hoe ziet de toekomst eruit voor de camperplaats?
Wij zien de toekomst heel positief in. We zijn bezig met de uitbreiding van de camperplaats. Van de gemeente hebben we de vergunning ontvangen en we zijn daarom momenteel volop bezig. Wat dat betreft is de Coronacrisis voor ons niet heel negatief, omdat we hier nu mee aan het werk kunnen en nog steeds bezoekers kunnen ontvangen. Inmiddels bestaat onze camperplaats dit jaar augustus alweer 5 jaar. 

Welke boodschap willen jullie de mensen in Uddel meegeven?
Wij zouden de bewoners van Uddel meegeven dat ze positief moeten blijven. We moeten er samen uitkomen en elkaar steunen. We hopen dat iedereen gezond mag blijven!

Ook vertellen over hoe uw winkel of bedrijf omgaat met de Coronacrisis? Stuur een mail aan redactie@uddel.info

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX