Menu
Nieuwsoverzicht

Ondernemen tijdens coronacrisis: in gesprek met Arjan de Bruin van De Bruin Tankbouw

29 mei 2020

In deze artikelserie gaan we met verschillende Uddelse ondernemers in gesprek over de coronamaatregelen in hun bedrijf en hoe zij daar mee omgaan. Vandaag gaan we in gesprek met Arjan de Bruin van De Bruin Tankbouw.

Welke maatregelen zijn er genomen in het bedrijf?
Hygiëne is belangrijk. Als mensen de werkplaats uitkomen, is het eerst handen wassen en dan naar de kantine. Dat is al een gewoonte. Er zijn een paar schoonmaaksters die voor en na de koffie met name de deurklinken schoonmaken.

We hebben de route van de werkplaats naar de kantine bekeken. De leuning van de trap was nog een een risico waardoor mensen besmet zouden kunnen raken.
De leuning van de trap hebben we er dus bewust afgehaald.

Er lopen hier ongeveer 25 mensen rond. In de kantine nemen we afstand van elkaar. De laatste tijd is het lekker weer. Dan gaan de mensen in de tuin zitten. Het is bekend dat je in de buitenlucht het minste risico loopt.

Welke reacties komen van de werknemers? Worden de maatregelen goed opgevolgd?
Mensen hadden wel vragen over de trapleuning, maar iedereen snapte het wel. Er zijn wel verbeterpunten mogelijk om de maatregelen op te kunnen volgen. Maar bij ons in de werkplaats is er veel lucht, dus de mensen zitten niet dicht op elkaar en hebben veel ruimte. Iedereen heeft eigen handschoenen en een eigen gereedschapskoffer. We kunnen de risico’s op die manier wel beperken.

Als iedereen het helemaal goed doet, zouden er weinig mensen ziek hoeven te worden. Ik heb wel telefoon gehad van mensen die zich niet helemaal fit voelden of een zere keel hadden. Er zijn best wel mensen eigenlijk voor niets thuisgebleven. Maar er zijn ook mensen geweest die echt corona gehad hebben. En gelukkig door de goede hygiëne is dat niet verspreid. Alle gevallen waren op één of andere manier te herleiden via het thuisfront. De zieken bleven allen thuis tot ze helemaal uitgeziekt waren. Daar zijn we consequent in geweest en ik ben ervan overtuigd dat iedereen daarin ook eerlijk geweest is.

Wat is lastig in deze periode?
Het lastige is dat wanneer je ergens naartoe belt iedereen schermt met: ‘Ja, door corona is het niet mogelijk.’ Het lijkt er ook op alsof iedereen dat accepteert. Maar als we de economie weer op een bepaald level willen krijgen, moeten we daar niet mee willen schermen, want dan lukt het nooit. Nederland is een gedreven land.

Ik ben ervan overtuigd dat lang niet alle problemen door corona veroorzaakt zijn, maar iedereen schermt er wel mee. Ondanks dat het allemaal niet leuk is en mensen er misschien wel bang voor zijn, moeten we ons werk wel gewoon blijven doen. We kunnen er niet zomaar mee stoppen.

Is er veel verschil met hoe het voor de coronacrisis was?
We hebben het momenteel eigenlijk ontzettend druk. Dat komt mede doordat in het beginstadium Polen in een lockdown ging en dat onze Poolse krachten allemaal naar Polen vertrokken waren. Daardoor misten we een deel van ons personeelsbestand waardoor het werk zich opstapelde en we een achterstand opliepen. Begin april begonnen de mensen uit Polen weer binnen te komen. Toen moesten ze wel eerst weer twee weken in quarantaine.

Welke boodschap wilt u de mensen in Uddel meegeven?
We zijn altijd nog op zoek naar mensen die graag willen leren lassen of dit goed kunnen, technische mensen. Bij veel bedrijven vallen ontslagen, maar ik denk dat wij komende maand er drie nieuwe mensen bij krijgen. We hebben behoorlijke stappen gemaakt de laatste tijd. Sinds 6 januari hebben we een tweede vestiging in Zutphen. Daar hebben we ook tien mensen werken. Momenteel kunnen we al die vacatures mooi vervullen.

Ook vertellen over hoe uw winkel of bedrijf omgaat met de Coronacrisis? Stuur een mail aan redactie@uddel.info

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX