Menu
Nieuwsoverzicht

Ondernemen tijdens coronacrisis: in gesprek Janneke van de Steeg van ’t Winkeltje van Jannetje

15 mei 2020

2

In deze artikelenserie gaan we met verschillende Uddelse ondernemers in gesprek over de Corona maatregelen in hun bedrijf en hoe zij daar mee omgaan. Vandaag gaan we in gesprek met Janneke van de Steeg van ’t Winkeltje van Jannetje.

Welke maatregelen heeft u genomen in de winkel?
We hebben bij de ingang een bord hangen dat er maximaal 1 klant in de winkel mag. Er mag er eentje naar binnen en de rest wacht buiten. Mensen kijken door het raam of er iemand is, en dan wachten ze eventueel even. In de winkel hebben we strepen gezet en er staat desinfecteringsmiddel voor de handen.

Het is even de handen schoonmaken bij het binnenkomen. Dan ga ik de mensen helpen en probeer ik zoveel mogelijk bij ze uit de buurt te blijven. 

Welke reacties krijgt u van mensen?
We krijgen positieve reacties van mensen. Iedereen snapt het ook wel waarom deze maatregelen worden genomen. We zien dat mensen vaak alleen of heel soms met z’n tweeën komen, als ze bij elkaar horen. Kinderen komen momenteel eigenlijk helemaal niet mee. 

Worden de maatregelen goed opgevolgd?
Ja, we merken dat alles goed wordt opgevolgd. 

Wat is voor u lastig in deze periode?
In de eerste periode kwamen de mensen wel veel minder, er was toen wel duidelijk een verschil te merken. Maar dat is nu niet meer zo.  Mensen hadden eerst nog wel een afwachtende houding van ‘wat gaat er gebeuren?’. De laatste paar weken gaat het wel weer goed.

Verder merken we weinig van de coronacrisis. Het duurt alleen allemaal iets langer, ook met bestellen, maar mensen hebben daar begrip voor. 

Hoe ziet de toekomst eruit voor de winkel?
De coronacrisis heeft geen grote invloed op de toekomst van ’t Winkeltje van Jannetje. De eerste paar weken merkten we het dus wel, maar iedereen blijft de panties en het ondergoed nodig hebben, dus het loopt gewoon. Dat gaat gewoon door. 

Welke boodschap wilt u de mensen in Uddel meegeven?
Ik zou graag de bewoners van Uddel meegeven dat iedereen zich aan de regels moet houden, want op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat dit allemaal weer snel voorbij is. 

 

Wil u ook vertellen over hoe uw winkel of bedrijf omgaat met de coronacrisis? Stuur een mail aan redactie@uddel.info

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX