Menu
Nieuwsoverzicht

Ondanks de regen een geweldige sfeer op Uddel 1225

24 juni 2017

153

UDDEL Zaterdag 24 juni was er UDDEL 1225. Een dag die voortvloeide uit UDDEL 1200 in 1992. Toen was er een heel jaar feest met vele festiviteiten in Uddel. Wat bij velen in de herinnering leeft en nog jaren zal men 1992 blijven herinneren als een bijzonder jaar. Bijzonder ook door dat een klein dorp als Uddel dat toen allemaal van de grond kreeg.

Nu 25 jaar later heeft Uddel dat nog eens ‘dunnetjes’ overgedaan. Verschillende verenigingen hebben de handen ineen geslagen en hebben een programma in elkaar gezet. Er was beachvolleybal, beachvoetbal, kooivoetbal. Men kon kleiduiven schieten met een laser. Ponyrijden, met de huifkar een rondrit door Uddel, die vele rondjes heeft gereden tot groot plezier van de kinderen. Knutselclub voor de kinderen was er en er kon meegedaan worden met een dansclinic. Bi’je betoeterd zorgde voor een vrolijke noot en later werd dat overgenomen door zanger en entertainer Bob Zandbergen.

Maar voor het allemaal van start ging was er eerst nog de dorpsomroeper, die rond de middag, door Uddel liep en daar met luide stem de inwoners kond’ deed van de festiviteiten die er deze zaterdag plaats zouden vinden bij Het Blanke Schot en nodigde de inwoners uit om er naar toe gaan.

De officiële opening van Uddel 1225 was om half één en die werd verricht door Peter van Rhee. Peter van Rhee, oud voorzitter Uddels Belang, was vice-voorzitter van de beleidscommissie van Uddel 1200 in 1992. Hij vond het een hele eer om de opening te mogen verrichten. Met het doorknippen van een lint bij de expositie die in de grote zaal van Het Blanke Schot was ingericht werd de expositie geopend en daarmee ook Uddel 1225 geopend. Als dank voor de verrichte werkzaamheden kreeg Peter van Rhee uit handen van de huidige voorzitter van Uddels Belang en Makummer aardewerken tegeltje met het logo van Uddel 1200. Hij heeft er 25 jaar op moeten wachten, maar zoals het gezegde luid: lang gewacht, stil gezwegen, toch gekregen. Hij was er zeer mee in zijn sas.

Op de expositie zijn foto’s te zien van 1992 en een prachtige tentoonstelling van de archeologische rijkdom van Uddel. De tentoonstelling is een prachtig cadeau van de gemeente Apeldoorn aan Uddel. Zowel de foto expositie en de archeologische tentoonstelling trokken veel bekijks en kregen veel waardering van de bezoekers. Ook goed in de smaak vielen de beelden die er te zien waren van de activiteiten die er 1992 hebben plaatsgevonden. Men ging even 25 jaar terug in de tijd.

Ondanks de regen die er viel was er een geweldige sfeer. Er was een programma opgezet dat bestemd was voor iedereen, jong en oud in Uddel. En dat is zeker gelukt, jong en oud was ook aanwezig. De touwslager en de smid wisten de kinderen aan zich te binden door ze actief mee te laten doen.

Deze dag is geslaagd mede door de inzet van de deelnemende verenigingen, anders zou het ook niet gekund hebben en we zijn ze daar zeer dankbaar voor.

Zij die foto’s hebben aangeleverd voor de expositie, daarvoor hartelijk dank.

Ook de Ondernemersvereniging Uddel, Alpuro, Uddels Belang, Restaurant Uddelermeer en de Oudheidkamer Uddel hebben er voor gezorgd, door hun bijdrage aan Uddel 1225, dat we terug kunnen zien op een prachtige dag.

De gemeente Apeldoorn heeft aan Uddel 1225 een grote bijdrage geleverd. Het is geweldig wat de gemeente Apeldoorn voor deze dag financieel heeft bijgedragen en voor de foto-expositie en dan niet te vergeten de archeologische tentoonstelling die ze speciaal voor Uddel hebben laten maken.

Als mooie afsluiting was er de barbecue, waar menig stukje vlees op gebraden werd en smaakvol naar binnen werd gewerkt.

De archeologische tentoonstelling en de foto-expositie blijven nog een paar weken in Het Blanke Schot aanwezig.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX