Menu
Nieuwsoverzicht

Oldtimertractors ronkend en puffend door Uddel

16 mei 2015

67

UDDEL    –    Zaterdag 16 mei was de 29e Veluwe Toertocht met oldtimertractors. De start en finishplaats was in Uddel bij Schouten Machines in het Uddelerveen. Er waren 110 aanmeldingen binnengekomen bij de organisatie. Voor de liefhebbers van oude tractors was het dus smullen geblazen om daar tussen die oude tractoren door te lopen en ze te bewonderen. Sommigen zgaen er als nieuw uit, anderen gaven de voorkeur ze te laten in de ‘oude roestige staat’. Maar vooral was te zien dat de eigenaars van die tractors ze met liefde behandelen, als was het hun kind.

Om tien uur zette de kleurrijke stoet zich in beweging. Het was een lang lint van oldtimers die door Uddel trok. Sommigen met ‘oldtimer’ chauffeur. Anderen waar al weer een jongere generatie achter het stuur zat en soms als passagier de toekomstige chauffeur al bij zich. Jong geleerd is oud gedaan, zo is het ook met het beoefenen van een hobby. Men verliet Uddel via ’t Hof en het Schoolpad om via Meerveld, Nieuw Milligen,  buurtschap Ouwendorp,  Houtdorp, Speuld en tot slot door het kleinste stadje van Nederland: Staverden richting Elspeet te gaan waar men rond het middaguur aankwam. Bij Loonbedrijf Van Den Hardeberg aan de Merelweg in Elspeet heeft men gepauzeerd. Nadat de oldtimers hun rust hebben gehad, zijn soms net mensen, hebben op de oude dag ook behoefte aan rust, en de inwendige mens van de chauffeurs was voorzien, ging men de route weer vervolgen door de dorpskern van Elspeet langs de molen De Kolonie. Om via de Stakenbergweg richting Staverden om het Kasteel heen naar  De Beek en binnendoor weer op Uddel aan. Rond 16.00 uur is de groep terug bij Schouten Machines in Uddel.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX