Menu
Nieuwsoverzicht

Nostalgie op de Boerenlanddag in Meerveld

12 augustus 2017

89

UDDEL – Zaterdag 12 augustus was er de Boerenlanddag bij Herberg ’t Vossegat in Meerveld. Pluvius zorgde er ’s morgens voor dat het publiek het af liet weten. Maar gelukkig voor de organisatie kwam aan het begin van de middag de zon er door en stroomde het publiek het terrein op.

Wie al die ‘ouwe’ trekkers zag staan of aan het werk die waande zich terug in de tijd. De dorsmachine deed nog volop dienst. Trekkers die er alleen stonden om te bezichtigen en waar een bordje bij hing van ‘niet aankomen en niet op gaan zitten’. De eigenaar heeft er veel tijd en liefde in gestoken om zo’n trekker op te knappen en wil dat natuurlijk graag zo houden. Maar toch mooi dat anderen er naar kijken mogen en genieten van al die nostalgie. Anderen waren de was aan het doen in een teiltje met water en een wasbord met borstel. Het roept bij velen herinneringen op van een tijd dat het hard werken was en ’s winters kou lijden. Kom daar nu nog eens om in de tijd van de wasmachine en droger.

Er was ook een veekeuring, er was een mooi aanbod van vee, en bijzonder mooi vee. Kalfjes met een bijzondere tekening van de vacht. Dikbillen waarvan je zou denken dat ze door de vacht heen gegroeid zijn. De keurmeesters hadden het er niet gemakkelijk mee.

Aan de reacties van het publiek kon je merken dat men genoot van alles wat er te zien was.

’s Avonds was er een Hollandse muziekavond.

Filmpje Boerenlanddag Meerveld  –  klik hier

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX