Menu
Nieuwsoverzicht

Nieuwe ijsbaan in Uddel

1 december 2014

224x gelezen
7
UDDEL   –   De OVU, de Oranjevereniging Uddel en Sport en Cultureel Centrum Uddel delen de inwoners van Uddel het volgende mede:
 
De ondernemersvereniging, de oranjevereniging en de SCU  (dorpshuis),hebben de handen ineen geslagen en gaan proberen een ijsbaan aan te leggen in Uddel. Het plan was er vorig jaar al, maar we konden geen geschikte plek vinden om dit te realiseren. We hebben nu een stuk grond ter beschikking gekregen van Peter van Rhee en Peter van Asselt. Deze beide heren hebben toegezegd geen moeite te hebben als we deze grond hiervoor gebruiken. Hiervoor willen we ze heel hartelijk bedanken. Het weiland ligt tussen de Noord Riezenweg en de Harderwijkerweg. De ingang komt aan de Noord Riezenweg, waar we ook de parkeerplaatsen zullen maken. Afgelopen zaterdag zijn we begonnen met de grond te frezen en te ploegen, waarna Peter van de Steeg deze week nog grond op zal brengen en beginnen met egaliseren. Hierbij word hij geholpen door GB Legwerk uit Uddel, die met een lasergestuurde shovel het hele weiland waterpas gaat leggen. Volgende week zaterdag gaan we de baan uitzetten en komt het eerste water op de baan. De opzet is, om er een 400-meter baan van te maken, zodat ook de snelle jongens hier hun rondjes kunnen rijden. Speciaal voor de allerkleinsten zullen we een aparte hoek maken om het schaatsen te leren. Ook als je al iets groter bent en nog niet kunt schaatsen, mag je hiervan gebruik maken. (Zelf je stoel meebrengen). Het is de bedoeling, zo gauw als het vriest, dat we dan ook de koek en zopie gaan installeren. Er komen een paar tenten te staan waar we gezellig de winter door kunnen komen. Onder het genot van chocomel met suuker. En uiteraard ook verlichting voor de avonden. De koek en zopie zal beheerd worden door de organiserende verenigingen.
 
Omdat de ijsbaan voor de gehele bevolking is, willen we een ieder de kans geven om te komen en zullen we geen entreegeld vragen. Natuurlijk zijn er onkosten voor een baan gemaakt, hiervoor willen we een fooienpot neerhangen bij de koek en zopie. Zo kan een ieder geven wat de ijsbaan voor hem/haar waard is.
De ijsbaan zal geopend zijn van 15.30 uur tot 22.00 uur. Hierna moet de baan geveegd en gedweild worden voor de volgende dag. Op woensdagmiddag en op zaterdag zijn andere openingstijden. 
 
De ijsbaan is op zondag gesloten.
 
We hopen op een mooie winter en vele uren van schaatsplezier op de allereerste ijsbaan van Uddel.
 
http://www.youtube.com/watch?v=fevdUFszNPw
 
Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX