Menu
Nieuwsoverzicht

Niet vergeten: vannacht moet de klok weer verzet worden

26 oktober 2019

Vannacht gaat de wintertijd weer in. Heb je analoge klokken of wekkers in huis die niet automatisch verspringen? Zorg dan dat je de tijd goed aanpast. Maar hoe zat dat ook alweer?

Komende nacht zetten we de klok één uur achteruit. Officieel is dat vanaf 03.00 uur en zet je de klok dan dus naar 02.00 uur, maar dat kun je natuurlijk ook al iets eerder of later doen.

We hebben dus een uurtje extra om te slapen. Goed om te weten: er is een ezelsbruggetje. In het voorjaar gaat de tijd vooruit en voor het najaar: als het weer achteruit gaat, gaat ook de klok achteruit.

In de nacht van 29 op 30 maart 2020 gaat de zomertijd weer in. Zoals je nu weet gaat de klok dan een uur vooruit. In totaal is het zeven maanden lang zomertijd en vijf maanden lang wintertijd.

De Europese Commisie wilde vanaf 2019 de zomer- en wintertijd afschaffen. Maar dat voorstel kreeg niet genoeg stemmen. Mocht het toch nog doorgaan, dan zal dat pas vanaf april 2021 zijn. EU-landen mogen dan zelf kiezen of ze voor een permanente zomer- of wintertijd gaan.

Foto: RitaE / Pixabay

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX