Menu
Nieuwsoverzicht

Natuurwerkdag is samenwerken voor natuurbehoud

3 november 2018

14

UDDEL    –    Het was zaterdag 3 november voor de 18e keer Natuurwerkdag in Nederland. Deze dag wordt georganiseerd door de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en was dit jaar op ruim 520 locaties door heel Nederland.

Eén van die locaties was in Boswachterij Uddel, op de Vosselt tegen de Meervelderbos aan. Doen er in het land op verschillende locaties een groot aantal mensen mee, was er op de Vosselt een handjevol mensen die zich aangemeld hadden. Terwijl er plaats was voor ruim 40 personen.

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk, zorg voor landschap zoals onderhoud is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap, zoals de heidevelden die we rondom Uddel kunnen vinden. Het zou jammer zijn als dat allemaal zou verdwijnen onder de wildgroei van de opslag.

De deelnemers aan de Natuurwerkdag op de Vosselt vonden het bijzonder jammer dat er niet meer deelnemers waren. Ondanks dat het koud was toen ze ’s morgens om 9.00 uur begonnen hebben ze genoten van een prachtige, zonnige en zinvolle dag in de natuur.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX