Menu
Nieuwsoverzicht

Natuurliefhebbers in weer en wind

5 november 2016

15

UDDEL    –    Het was vandaag, zaterdag 5 november 2016, de jaarlijkse Natuurwerkdag. Ook het Kroondomein Het Loo deed aan deze dag mee. In het Lage Veld, gelegen in de boswachterij Uddel, vonden de werkzaamheden plaats.

Onder de deskundige leiding van Kroondomein Het Loo boswachter Tieke Poelen gingen een groep vrijwilligers, mannen en vrouwen, die zich hadden aangemeld, aan de slag met het verwijderen van jonge boompjes, de z.g.n. opslag. Voor het nodige gereedschap was gezorgd, zoals de schop en werkhandschoenen. Er was nog wel de nodige inspanning voor nodig om de jonge boompjes met wortel en al te verwijderen. Dit is nodig om geen te voorkomen dat er hergroei zal plaatsvinden. De weersomstandigheden zorgden ervoor dat de ‘natuurliefhebbers’ soms even moesten schuilen in de keet als er een regenbui overtrok. Als de regen over was dan trokken ze weer enthousiast het veld in om verder te gaan. Onder de vrijwilligers waren drie inwoners van Uddel.

“In het verleden, zei Tieke Poelen, werd er gemaaid om de opslag te verwijderen. Maar dan bleven de wortels in grond zitten en liepen die dus weer uit. Dat bleek dus geen afdoende maatregel te zijn om de opslag definitief te verwijderen. Daarom doen we het nu handmatig”.

Mensen met liefde voor de natuur, hebben met liefde een dag gegeven aan die natuur om die in stand te houden.

www.kroondomeinhetloo.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX