Menu
Nieuwsoverzicht

Na bijna 40 jaar is Con Amore opgeheven

9 februari 2017

1

UDDEL    –    De Christelijk Gemengde Zangvereniging Con Amore uit Uddel is na bijna 40 jaar opgeheven. Het koor kwam, onverwacht, zonder dirigent te zitten. En mede door diverse factoren is het niet haalbaar om verder te kunnen gaan, zo lezen we op facebook. Op de jaarvergadering van 6 februari j.l. is besloten om te stoppen met de Christelijk Gemengde Zangvereniging Con Amore.

Nu blijkt dat het koor met de kerstviering in Het Blanke Schot op 21 december j.l. de laatste keer heeft opgetreden, wat niemand van de leden toen heeft gedacht. Het is dan toch een triest moment om te moeten besluiten ‘we stoppen er mee’.

In de afgelopen 39 jaar was Con Amore een begrip in Uddel. Elk jaar traden ze op in de Hervormde Kerk en bij de Kerstvieringen in Het Blanke Schot. Velen kwamen altijd met plezier luisteren als Con Amore een uitvoering gaf. In bezorgings/bejaardentehuizen hebben ze altijd met veel plezier gezongen en de ouderen daar een mooie muzikale avond bezorgd. Als er acties waren, zoals er erwtensoep werd verkocht in het verleden en later de appelacties, ze kwamen nooit tevergeefs aan de deur. De meeste inwoners van Uddel steunden het koor, waardoor de acties altijd succesvol hebben mogen verlopen. Ook op zomermarkt wist men de kraam van Con Amore te vinden, voor de boeken en de heerlijke poffertjes.

Bij Con Amore was ook het ledental gedaald, iets waar je veel verenigingen over hoort. Het is moeilijk om nieuwe leden te werven en vooral jongeren. In deze tijd is het niet eenvoudig om een vereniging op de been te houden. Als een dorp geen verenigingen meer heeft dan is er ook een groot stuk onderlinge verbondenheid verdwenen, sociale contacten raken weg. Verenigingen zijn toch ook een kloppend hart van een dorp, een teken dat het leeft in een dorp. Verenigingen zorgen ook voor een stuk energie in een gemeenschap.

Helaas hebben we in Uddel een vereniging minder.

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.