Menu
Nieuwsoverzicht

Muziekvereniging Juliana verspreidt clubblad door heel Uddel

14 augustus 2023

786x gelezen

UDDEL – Bijzondere post onlangs in de brievenbus: Muziekvereniging Juliana heeft haar clubblad ‘De Heraut’ door heel Uddel en omstreken verspreidt. In het blad valt te lezen over de geschiedenis van de 90-jarige vereniging, net zoals alle activiteiten die Juliana houdt. Ook niet onbelangrijk: er is aandacht voor het doel van Juliana. De muziekvereniging spaart dit jaar namelijk voor nieuwe uniformen.

“Door het clubblad door heel Uddel, Meerveld, Nieuw-Milligen en Speuld te verspreiden, hopen we onszelf op een mooie manier te laten zien”, vertelt Rik Bronkhorst namens de muziekvereniging. “Het feit dat we 90 jaar bestaan is heel bijzonder en dat willen we graag aan iedereen laten weten. Zo zijn er pagina’s die gaan over 90 jaar Juliana, maar is er ook een interview met onze dirigent en docent die vertelt over hoe leuk het wel niet is om samen muziek te maken. De lezer leert hoe veelzijdig de muziekvereniging wel niet is.”

Ook gebruikt de muziekvereniging het clubblad om aandacht te vragen voor het nieuwe uniformen-doel. “We hopen dat nu heel Uddel van ons streven om nieuwe uniformen bij elkaar te sparen, op de hoogte is en ons daarmee wil helpen”, zegt Rik. In het blad roept Juliana Uddelnaren op geld te doneren voor het uniformfonds. “Een behoorlijk aantal families heeft dat al gedaan. Zo is er al meer dan 500 euro opgehaald. Fantastisch! Daar zijn we heel dankbaar voor.”

Maar dat bedrag is nog niet genoeg. “Om al onze spelende leden in een nieuw jasje te steken, hebben we zo’n 50.000 euro nodig. Op dit moment is ongeveer de helft binnen”, weet Rik. “We hopen dat de Uddelnaren ons steunen en nog meer doneren. Dat waarderen we zeer. Wie dat wil, kan hiervoor gebruikmaken van bankrekening NL42 RABO 0383 3323 38 t.n.v. Muziekvereniging Juliana onder vermelding van: Gift Uniformen.” Juliana schrijft binnenkort ook alle ondernemers persoonlijk aan.

Wie niet in Uddel woont, maar toch een ‘jubileum-Heraut’ van de muziekvereniging wil bemachtigen, kan contact opnemen via heraut@juliana-uddel.nl. “We willen graag iedereen die een blad wil ontvangen, daarvoor de kans bieden. Tegen verzendkosten sturen wij ‘De Heraut’ graag op. Geen enkel probleem”, besluit Rik.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX