Menu
Nieuwsoverzicht

Muziekvereniging Juliana stopt met drumband

17 april 2017

1

UDDEL     –    Na 58 jaar is het doek gevallen voor de tamboerkorps / drumband van Muziekvereniging Juliana uit Uddel. Het bestuur van Juliana heeft besloten om te stoppen met al de activiteiten van de drumband.

Bijna 60 jaar heeft het tamboerkorps / drumband een belangrijke bijdrage mogen leveren aan de Uddels samenleving. Bij de rondgangen door Uddel liepen ze altijd voorop en hebben ze veel liefhebbers van het ‘tromgeroffel’ een plezierig moment mogen bezorgen. Ook op de concerten van Juliana ontbraken ze nooit. Nu was op 8 april 2017 hun laatste optreden als zelfstandige drumband.

Het tamboerkorps / drtumband is opgericht in 1959 als onderdeel van Muziekvereniging Juliana. Het ledental heeft lange tijd zo rond de 15 bestaan. Er is van alles aan gedaan om leden te werven. Soms had het succes en kwamen er een aantal nieuwe, jonge leden bij. Maar dat was van korte duur. Er is vaak gesproken over de toekomst van de drumband en dan werd enthousiast besloten om de schouders er onder zetten en door te gaan. Nieuwe ledenwerfacties leverden niet het gewenste resultaat op en enkele trouwe leden beëindigden hun lidmaatschap.

Voor de overgebleven leden van de drumband ontbrak nu dan ook de animo om door te gaan. Zij zijn opgenomen in het fanfareorkest.

Het bestuur bedankt alle betrokken leden en oud-leden voor hun muzikale bijdrage en jarenlange inzet.

Uddel is altijd een dorp geweest met een groot aantal verenigingen, die een bloeiend bestaan hadden. Maar we zijn in een tijd gekomen dat het steeds moeilijker wordt om een vereniging overeind te houden. Veel verenigingen hebben moeite om nieuwe leden te vinden. En dat is ontzettend jammer. Verenigingen zijn toch een ‘bindend element’ in een dorpsgemeenschap, zoals Uddel. Het houdt een dorp ‘levend’.

bron: www.juliana-uddel.nl

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.