Menu
Nieuwsoverzicht

Muziekvereniging Juliana organiseerde succesvolle play in

24 maart 2018

18

UDDEL    –    Muziekvereniging Juliana uit Uddel viert dit jaar haar 85-jarig bestaan. Zij behoren tot de oudste verenigingen van Uddel. Een jaar dat zij niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Een jubileumcommissie heeft verschillende activiteiten op de agenda staan voor dit jubileumjaar.

Eén van die activiteiten was een play in. Een dag waar muzikanten, waar ook vandaan, samen een aantal muziekstukken instuderen en dan aan het eind van de dag een concert geven van een half uur.

Zaterdag 24 maart 2018 was die dag dat 35 muzikanten, een aantal onbekend voor elkaar, in Het Blanke Schot, muziek maakten. Muzikanten, waaronder leden van Juliana, maar ook muzikanten uit de wijde omgeving en zelf uit Noord Holland begonnen om 10. 00 uur o.l.v. dirigent Hans Mooren met het instuderen van de muziekstukken. Hans Mooren, geen onbekende bij Juliana, afkomstig uit Swalmen, Limburg, en al jaren woonachtig in Ede wist met zijn Limburgse gemoedelijkheid de ‘losse muzikanten’ tot een éénheid te smeden.

Om 16.00 uur gaven zij een concert van een half uur waar de aanwezige toeschouwers een orkest hoorden dat speelde alsof ze al jaren niet anders gedaan hadden. Aan het eind kreeg men dan ook een welverdiend applaus van het aanwezige publiek.

De voorzitter van Muziekvereniging Juliana, Gerard Hop, keek terug op een mooie dag en zei hij: “Het is een zeer knappe prestatie, van zowel dirigent als muzikanten, om dit in één dag te realiseren”.

Zaterdag 14 april 2018 heeft Muziekvereniging Juliana haar jubileumconcert in De Schier bij Het Blanke Schot. Dit in samenwerking met het Luchtmacht Mannenkoor.

Voor de kaartverkoop:

www.juliana-uddel.nl  of  06-20249421

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.