Nieuwsoverzicht

Mooie seizoensafsluiting Prins Bernhard

6 juni 2022

1057x gelezen

UDDEL – Prins Bernhard won zaterdag in eigen huis van EZC ’84. De Uddelnaren kwamen vroeg op voorsprong en leken af te stevenen op een grote overwining. Echter niets was minder waar. Na een 2-0 voorsprong komen de Epenaren weer op gelijke hoogte. Pas in blessuretijd wisten de oranjehemden toch nog de winnende treffer te scoren.

Prins Bernhard opende fel en kreeg in de 2e minuut de mogelijkheid om de score te openen. Dit lukte helaas niet, maar enkele minuten later was het wel raak. Dick van Rhee opende de score, waar een fraaie soloactie aan voorafging. Daarna kreeg Prins Bernhard nog een aantal opgelegde kansenom de voorsprong te verdubbelen. In de 27e minuut lukte dit pas toen Bart Schouten zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zette.

EZC ’84 gaf zich niet gewonnen. De ploeg van oefenmeester Gert-Jan Piksen scoorde nog voor rust de aansluitingstreffer. Deze kwam tot stand uit een hoekschop die geheel onschuldig leek te zijn, maar de Epenaren maakten dankbaar gebruik van geknoei in de defensie van de oranjehemden. Dennis Aldemirgaf uiteindelijke het laatste zetje.

Vol goede moed kwamen de jeugdige Epenaren na de theepauze uit de kleedkamer en kregen steeds meer vertrouwen in een goede afloop. Een kwartier voor rust was al duidelijk te zien dat het veldspel van Prins Bernhard verslapte. Positioneel verzuimde het de opdrachten uit te voeren. Dit duurde totdat EZC ’84 in de 61e minuut op gelijke hoogte kwam door weer een treffer van Dennis Aldemir.

Met nog een klein half uur te spelen herpakte de Uddelseploeg zich en begon het weer te voetballen en kwamen er ook weer kansen. Mede ook door inbreng van een aantal verse krachten. Laurens Wajer en Kevin van de Ridder maakten een sterke invalbeurt en onder aanvoering van uitblinker Bart Schouten was dit trio een plaag voor de defensie voor de ploeg uit Epe. De winnende treffer bleef lang uit. Het was LaurensWajer, die ver in de blessuretijd de drie punten voor zijn ploeg veiligstelde en zo eindigde dit laatste competitieduel in een 3-2 overwinning.

Het seizoen zit erop. Zo ook voor het interim-trainersduo Bronkhorst en Mountney, die goed werk hebben verricht. Met name de overwinning tegen kampioen EFC ’58 was er eentje waar nog steeds over gesproken wordt en ook de behaalde tien punten uit de laatste vier wedstrijden. Dit is een mooie opmaat richting het nieuwe seizoen. Zij kunnen met opgeheven hoofd het stokje overgeven aan Jate Leerdam, de nieuwe trainer, die volgend seizoen voor de groep staat.