Menu
Nieuwsoverzicht

Mooie kerstviering in Uddel

18 december 2017

10

UDDEL    –   Maandagavond 18 december is kerstviering gehouden voor de Uddelse bevolking in Het Blanke Schot. De aanwezigen konden genieten van mooie zang en muziek. Muziekvereniging Juliana o.l.v. Dethmer Jan van Heerde speelde Christmas Suite, Christmas Night en Noël. Het saxofoonensemble van Juliana speelde een Kerstmedley. 

Het Kamper Vocaal Ensemble Kavóca o.l.v. Luthine Postuma bracht o.a.  ‘Once in royal Davids city, saviour of the nations, come, Agns Dei, A Child is born in Bethlehem ten gehore. Zij werden begeleid op de piano door Jurjan Lipke. Het Agnus Dei werd gezongen samen met een aantal leden van Juliana.

Het Kerstevangelie werd verteld door dhr. G. van Roekel, die muziek en zang mooi verbond met de gesproken tekst. Zowel in muziek, zang en tekst kwam de betekenis van Kerst naar voren, het Kind dat Licht bracht en brengt in een  donkere wereld. Daar mocht op veschillende wijze over gezongen, gespeeld en gesproken worden.

Was het een mooie avond? Was het een prachtige avond? Mirabile dictu zong Kavóca, dat betekent: te wonderlijk om over te spreken.

Er was na afloop een welverdiend applaus voor koor/pianist en muziek.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX