Menu
Nieuwsoverzicht

Mooie jaarwisseling Uddel

1 januari 2018

37

UDDEL    –    De jaarwisseling in Uddel is rustig verlopen. Het was droog, na de vele regen die er was gevallen, een mooie meevaller. De brandweer moest aan het begin van de nacht nog wel uitrukken, maar bleek loos alarm.

Er was veel mooi siervuurwerk te zien. De jongeren hadden de afgelopen dagen veel werk verzet om te zorgen dat men een mooi vuur kon laten branden aan de Markveldweg. Om het aan te krijgen viel nog niet mee, het hout was door en door nat van de vele regen. Maar het is ze na veel inspanning toch gelukt. Veel jongeren kwamen er naar toe om de jaarwisseling te vieren. Maar ook veel inwoners van Uddel kwamen een kijkje nemen. Er was veel volk op de been.

De gemeente Apeldoorn zorgt er al een aantal jaren voor de jongeren in Uddel zo’n groot vuur tijdens de jaarwisseling kunnen branden. Met stadsdeelmanager Steven Gerritsen wordt alles besproken wat de regels zijn waaraan de jongeren zich moeten houden. Er is tijdens het opbouwen geregeld contact en ook tijdens de jaarwisseling komt men een kijkje nemen. Burgemeester Berends was ook aanwezig en was zeer tevreden dat dit kan in Uddel. “Het is een voorbeeld voor andere dorpen, in positieve zin” zei burgemeester Berends.

Ook politiechef Dros van de Eenheid Oost Nederland was in Uddel en schreef op twitter dat hij het vreugdevuur een ‘mooi feestje’ vond.

Het is voor de jongeren fijn dat er zoveel belangstelling was en de positieve reacties die er waren.

Filmpje:   klik hier

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.