Mokerslag voor Prins Bernhard

12 november 2019

255x gelezen
2

UDDEL – Op het drukbezochte Sportpark De Zandsteeg is Prins Bernhard in de thuisderby tegen De Veluwse Boys hard onderuitgegaan. Prins Bernhard kon in de eerste helft geen vuist maken. Na een 0-3 ruststand wisten de Garderenen in de slotfase nog tweemaal te scoren. Eindstand 0-5.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd was van beide kanten aftastend maar daarna nam De Veluwse Boys het initiatief en creëerden kans op kans die mede ontstonden door veelvuldig slordig balverlies aan de kant van de Uddelnaren. Doelman Mark van Asselt wist in het begin met een aantal prima reddingen zijn doel schoon te houden. In de 23ste minuut kwam De Veluwse Boys op een 0-1 voorsprong uit een prachtig opgezette aanval die knap door Wilgert Kok werd binnengeschoten.

Ondertussen had de geblesseerd geraakte Kevin van de Ridder het veld verlaten voor Anton Davelaar. Na een half uur spelen kwam de bal na de zoveelste gevaarlijke aanval van de Garderenen in het zestienmetergebied terecht in de voeten van de vrijgelaten Wesley Doppenberg. Deze nam de bal beheerst aan en ronde met een droge knal koelbloedig af. 0-2.

Daarna probeerden de oranjehemden op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer, maar in de hele 1e helft wist het helaas geen enkele kans te creëren. Vlak voor rust wisten de Garderenen de overwinning zo goed als zeker veilig te stellen. Het was opnieuw Wilgert Kok die scoorde. Ruststand 0-3.

In tweede helft een heel ander Prins Bernhard die de strijdbijl nog niet hadden begraven. Hoewel De Veluwse Boys direct na rust nog wel een kans kregen om de voorsprong verder uit te bouwen, begon Prins Bernhard eindelijk te voetballen. Dit leverde ook een aantal kleine kansjes op. Pechvogel van deze middag was Dick van Rhee die in de 57ste minuut in zijn eentje de gehele defensie van De Veluwse Boys omspeelde en vervolgens de bal via de paal naast zag gaan. Dit had een kantelmoment van de wedstrijd kunnen zijn.

Prins Bernhard ging daarna meer risico nemen. Aart van Kuilen werd gewisseld voor Jan Bronkhorst die de plek innam van gelegenheidsrechtsback Ron van den Bosch, die op zijn beurt samen met Arjen Koetsier werd doorgeschoven naar het middenveld. Dit leverde nog wel een aantal kleine kansjes op voor de Uddelnaren. Doelman Ruben Krol wist zijn ploeg op de “nul” te houden en onder leiding van de sterk spelende spelverdeler Jasper Smit bleef De Veluwse Boys gecontroleerd spelen.

Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van de ingevallen Thom van Doesburg, die optimaal gebruik maakte van ontstane ruimtes in de defensie van Uddelnaren. Na de 0-4 te hebben gescoord bracht hij met een schitterende volley in de bovenhoek de eindstand op 0-5.

Een nederlaag waar verder niets op af te dingen valt. Het is de tweede nederlaag van dit seizoen. Volgend weekend staat er een inhaalronde op het programma. De mannen van Ferdinand van de Lang komen dan niet in actie en hebben twee weken de tijd om zich klaar te stomen voor de volgende wedstrijd tegen koploper en titelkandidaat Fortissimo, die dit weekend het eerste puntenverlies leed van dit seizoen. Thuis tegen Harfsen kwam het niet verder dan 1-1. De wedstrijd op Sportpark Hoekelumse Eng te Ede begint dan om 15:00 uur.