Menu
Nieuwsoverzicht

Mogelijk nieuwe restafvalcontainer op Plan Aardhuus

5 september 2019

APELDOORN – Apeldoorn gaat afval anders inzamelen. In opdracht van de gemeente Apeldoorn zal Circulus Berkel 58 nieuwe containers gaan plaatsen voor restafval, waarvan één mogelijk op Plan Aardhuus. Deze veranderingen staan gepland voor komende herfst en winter.

Het komt er in het kort op neer dat de grijze rest-afval container vervalt. Deze wordt vervangen door een grijze container met oranje deksel, waarin het afval van plastic, metaal en drankverpakkingen (PMD) gedaan kan worden. Bewoners ontvangen een milieupas waarmee zij hun restafval naar een ondergrondse container bij hun in de buurt kunnen brengen.

Om ervoor te zorgen dat er genoeg ondergrondse containers zijn waar bewoners hun restafval kwijt kunnen, zal Circulus Berkel in opdracht van de gemeente 58 nieuwe containers voor restafval gaan plaatsen. Deze komen op centrale, goed bereikbare plekken. De gemeente en Circulus Berkel hebben hiervoor een plan opgesteld met daarin de mogelijke nieuwe locaties voor deze extra containers: het ontwerp-plaatsingsplan ondergrondse containers.

Op de Overzichtskaart vindt u een overzicht van de locaties voor de extra containers die de gemeente wil plaatsen.

NB: deze kaart geeft een indicatie van de geplande locatie, exactere locatiebepaling kunt u terugvinden in het document “Vrijgave voor inspraak ontwerp plaatsingsplannen ondergrondse containers voor huishoudelijk afval noordelijk Apeldoorn”.

 

Het ontwerp-plaatsingsplan ondergrondse containers ligt van 5 september t/m 18 oktober ter inzage. Iedereen die dat wil kan in deze periode een zienswijze op het plan en de voorziene locaties indienen.

U kunt inspreken op de volgende documenten:

 

Hoe kan ik aangeven dat ik het niet eens ben met een of meerdere geplande nieuwe locaties?
Dat kan door een zienswijze in te dienen. Dat kan nog tot en met 18 oktober 2019. U kunt uw zienswijze op verschillende manieren indienen:

   • door een e-mailbericht te sturen naar containers@apeldoorn.nl;
   • door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders, eenheid Ruimtelijke Leefomgeving,Programmateam Circulariteit Energie en Milieu, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn.
   • door telefonisch contact op te nemen met telefoonnummer 14055
    Vermeld in uw reactie altijd ‘Zienswijze ontwerp plaatsingsplan [code van de locatie]’ en daarnaast ook uw naam en adres en indien mogelijk uw telefoonnummer.

    

Wat gebeurt er met mijn reactie?
Wij verzamelen alle reacties en geven aan wat we daarmee hebben gedaan. Op basis van onze beleidsregels en alle reacties nemen we een definitief besluit. Dit besluit maken we ook bekend.

 

Bron: Gemeente Apeldoorn

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX