Menu
Nieuwsoverzicht

Minder aanvoer bijenvolken, maar van goede kwaliteit

11 juli 2015

147x gelezen
45

UDDEL    –    Voor de 33e keer is dit jaar de bijenmarkt in Uddel gehouden door de Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel op zaterdag 11 juli. Was het in het begin van de morgen nog niet al te druk maar daar kwam verandering in en was het later op de morgen een gezellige drukte op de bijenmarkt. Door het fraaie weer had ook niemand haast om weer weg te gaan, en konden de mensen achter de kramen goede zaken doen.

De voorzitter van de Bijenhouderswvereniging De Vierkante Korf, Henk Kok, zei in zijn welkomstwoord: “Er zijn dit jaar weer minder bijenvolken aangevoerd, maar de kwaliteit is goed. Het wordt wel steeds moeilijker om een markt te organiseren, om alles rond te krijgen”.

Dat er dit jaar minder aaanvoer is van bijenvolken kan te maken hebben met de bijensterfte van afgelopen winter.

De officiele opening werd gedaan door de voorzitter van Uddels Belang, Evert Jan van Egteren. Hij vond het een eer om de bijenmarkt te mogen openen en om de prijzen te mogen uitreiken. Volgens Evert Jan van Egteren zijn de bijen het meest geĆ«mancipeerde volk op aarde. “Uddels Belang zet zich in voor een bloeiende en levendig dorpsgemeenschap en daar is ook een bloeiend verenigingsleven bij nodig. Met de bijenhoudersvereniging hebben we samen een project gestart. Door op kavels, waar nieuwbouw gepland staat en die nog niet verkocht zijn, zaad van wilde boemen in te zaaien. Het ziet er prachtig uit, maar is ook van groot voor de bijenstand. Het is mooi om zo samen te werken voor de leefbaarheid van Uddel” aldus Evert Jan van Egteren.

Dat verenigingen in Uddel onderling ook goed samenwerken blijkt wel uit de aanwezigheid van muziekvereniging Juliana met de oliebollenkraam. De oliebollen gingen dan ook ‘als warme broodjes’ de toonbank.

De grote sjoelbak was ook aanwezig en de kinderen konden zich uitleven op het grote springkussen.

Bij de korven gingen de 1e en 2e prijs en ook de wisselbeker naar J. Beijer, met resp. 159 en 156 punten.

Bij de kasten ging de 1e prijs met wisselbeker naar H. Kok met 158 punten

de 2e prijs ging naar B. Hop met 154 punten

de 3e prijs ging naar J. Beijer met 153 punten

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX