Menu
Nieuwsoverzicht

Miljoen voor de Uddelse wegen

20 december 2016

1

UDDEL   –   Het zal niemand in Uddel ontgaan zijn, de werkzaamheden aan de wegen in Uddel. De Heegderweg, de Uttilochweg zijn al een tijdje klaar en deze week kan men ook weer over de Van Waalswijkweg. Deze wegen zijn allemaal voorzien van klinkers. Klinkers hebben een langere levensduur dan asfalt. Bij de gemeente Apeldoorn hoopt men dat het honderd jaar duurt om de klinkers te vervangen.

Het is de bedoeling dat alle wegen in Uddel worden vervangen door klinkers. In een periode van twee jaar hoopt men de meeste wegen in Uddel onder handen te hebben genomen. In de tweede helft van 2017 wordt de tweede fase van het wegenproject in gang gezet. Begin 2017 wordt er een bijeenkomst gehouden voor de inwoners van Uddel. Dan wordt de mogelijkheid geboden om mee te praten over de plannen die men heeft voor Uddel. De inwoners van Uddel staan erom bekend dat zij altijd zeer betrokken zijn. De mogelijkheid voor extra wensen is zeer beperkt. De gemeente Apeldoorn trekt voor het totale project één miljoen euro uit. Het grootste deel van die miljoen is bestemd voor de nieuwe bestrating.

Het voordeel van klinkers is ook dat er minder hard gereden wordt. Men houdt zich namelijk beter aan de snelheid als er klinkers liggen. Hierin ligt ook een verantwoordelijkheid van de weggebruikers.

We zullen in Uddel nog een aantal keren met opgebroken wegen zitten. Maar als het allemaal klaar is mogen we toch stellen dat Uddel er mooier op is geworden. Het bestuur van Uddels Belang gaat ook hierin voorop en trekt regelmatig aan de bel bij de gemeente en de provincie om de belangen van Uddel en haar inwoners te laten horen, en met resultaat.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX