Menu
Nieuwsoverzicht

Met z’n allen op de trekker

24 september 2015

235x gelezen
16

UDDEL    –    In het voorjaar van 2015 namen Kees Roos en Gijs van Roekel het initiatief om een mannengroep te starten. Men komt één keer in de maand bij elkaar, de eerste maadag van de maand. Het is de bedoeling dat er iedere keer een ander onderwerp onder de aandacht komt, of men gaat ergens naar toe. Zo zijn 7 september bij Harry Bronkhorst op bezoek geweest. Harry maakt glas in lood ramen. Het was een interessante morgen, om te zien en te horen wat er allemaal bij komt kijken voordat het beoogde resultaat klaar is. Die maandagmorgen werd er ook melding gemaakt dat er een extra morgen kon komen. Dan zouden we met Geurt Hop mee gaan door het bos. Hiervoor was direct interesse en donderdagmorgen 24 september was het verzamelen geblazen bij de Koningin Wilhelminahof. Na de koffie vertrokken we richting Elspeet, waar Geurt Hop ons verwelkomde. Hij werd bij gestaan door jachtopziener Henk van de Pol. Na een korte inleiding door de beide heren klommen we in de wagen die achter de trekker klaar stond en Geurt nam plaats achter het stuur. De tour door het Elspeterbos kon beginnen. Het weer was ons gunstig gezind, sommigen hadden het misschien wat koud, maar het werd een aangename rit. Regelmatig werd er even gestopt en dan vertelde Geurt het één en ander over het bos. Hoe het wordt beheert door de familie van Beuningen. Het bos is al zo’n honderd jaar in hun bezit. Er wordt goed mee omgegaan, zodat ook volgende generaties er mee verder kunnen. Er is een verscheidenheid aan bomen, ook allemaal met een reden. Je ziet de stoere eik, de statige beuk. Je komt de slanke den tegen en de trotse larix. Een wild zwijn had niet echt op visite gerekend en maakte zich dus snel uit de voeten. Verder was het stil in het bos, dat hoorbaar staat te wachten op de herfst, waarin het bos zich weer kan tooien in de prachtigste herfstkleuren, zoals alleen een bos dat kan.

Het eindpunt, of zoals u wilt, het punt waar we begonnen met de rondrit kwam weer in zicht. Maar zoals meestal zit het venijn in de staart. Een knal, maar niet van een geweer. Een van de banden van de kar vond het genoeg en liet alle wind eruit. Dus lekke band. Maar we konden toch verder en het laatste eindje met de kar en de trekker afmaken.

Onder het genot van een borreltje en een versnapering werd er nog nagepraat over de mooie rit door het bos. Je komt zo op plaatsen waar je anders misschien nooit komt. Het was zeer de moeite waard.

De eerst volgende keer dat de 60+ mannengroep weer bij elkaar komt is 5 oktober in de Koningin Wilhelminahof, om 9.30 uur. Nieuwe leden welkom.

Voor informatie:

Gijs van Roekel    tel  0577  401516

Kees Roos            tel  0577  402488

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX