Menu
Nieuwsoverzicht

Mark Sandmann stopt als wethouder van de gemeente Apeldoorn

1 november 2019

APELDOORN – Wethouder Mark Sandmann (D66) van de gemeente Apeldoorn legt zijn taken neer. Sandmann maakt zijn keuze omdat de raad pas volgend jaar keuzes gaat maken over de voortgang van het Plein van de Stad. De wethouder was verantwoordelijk voor de herinrichting van het marktplein van Apeldoorn. Een project wat financieel enorm uit de hand liep.

“Als verantwoordelijk wethouder vind ik dat ik de plicht heb om de verwachtingen 25.000 stemmers waar te maken en het gekozen ontwerp te realiseren. Als wij de keuze aan de Apeldoorners laten moeten we die keuze waarmaken. Nu ik onze gemeenteraad niet heb kunnen overtuigen van het belang om door te gaan met Plein van de Stad, of zelfs kennis te nemen van de beoogde oplossingen, vind ik dat ik een belofte aan de inwoners niet inlos en daarom niet langer kan aanblijven als wethouder.”

Het college van burgemeester en wethouders vindt het jammer dat Sandmann vertrekt als wethouder. “We verliezen een gedreven, daadkrachtige en betrokken wethouder. Wij begrijpen ook zijn overwegingen en respecteren zijn keuze. Maar het is een aderlating voor politiek-bestuurlijk Apeldoorn.”

Mark Sandmann (D66) is sinds 9 juli 2015 wethouder van de gemeente Apeldoorn, daarvoor was hij bijna 8 jaar actief in de gemeenteraad. Sandmann zal de komende weken de lopende zaken afronden.

 

Foto: Mark Sandmann

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX