Menu
Nieuwsoverzicht

Mariniers komen waarschijnlijk pas eind 2028 naar Nieuw-Milligen

25 januari 2021

NIEUW-MILLIGEN – De mariniers komen wellicht pas eind 2028 naar Nieuw-Milligen. Staatsecretaris Visser schrijft dat dan de kazerne waarschijnlijk in gebruik kan worden genomen.

De huidige gebouwen op het terrein zijn sterk verouderd, schrijft Visser. Daarom worden die voor het grootste deel gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Ze schat dat het gereedmaken van de kazerne tussen de 250 miljoen en 1 miljard euro kost.

De kazerne moet plaats gaan bieden aan ruim 2100 mariniers. De komende jaren zal Defensie gaan bepalen wie de bouw zal uitvoeren. De bouw van het moderne, functionele en duurzame complex zal totaal vier jaar in beslag nemen.

De meeste mariniers wonen momenteel in de omgeving van de huidige kazerne in Doorn. In eerste instantie zouden de mariniers naar Zeeland verhuizen, echter maakte staatssecretaris Visser vorig jaar bekend dat de mariniers naar Nieuw-Milligen gingen.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX