Menu
Nieuwsoverzicht

Manninloop op bezoek bij Alpuro

4 september 2019

51

UDDEL – De Manneninloop Uddel is in de zomermaanden op een laag pitje doorgegaan. De eerste maandagmorgen van september stond er meteen weer een bezoek gepland bij de Alpuro. Zo’n kleine vijftig mannen, waarvan het merendeel uit Uddel, een drietal uit Elspeet, de Hullen en een nieuwbakken Apeldoorner waren overgekomen.
Zij werden deze morgen hartelijk ontvangen door de heer Johan Roseboom, plantmanager bij Alpuro/Navobi. Koffie met gebak stond klaar en nadat alle mannen waren voorzien, gaf Johan Roseboom een korte inleiding en werd er een film getoond over de Van Drie Group, waarvan Alpuro een onderdeel is.

“Uddel en de Alpuro zijn één”, zei Johan Roseboom. Alpuro, in 1963 opgericht door Peter Boeve, heeft in Uddel voor veel werkgelegenheid gezorgd en voorspoed gebracht. En nog steeds denkt men bij Alpuro mee met de ontwikkelingen in Uddel en wil men daaraan graag een bijdrage leveren. “Uddel is het hart van kalverhoudend Nederland”, zo vindt men dat bij Alpuro.

Alpuro was jarenlang een zelfstandig bedrijf. In 2011 is Alpuro Uddel overgenomen door de Van Drie Group uit Mijdrecht. Werd er vroeger melkpoeder geproduceerd, tegenwoordig produceert Alpuro muesli van granen op recept voor kalveren. Het maken van muesli voor kalveren maakt deel uit van de geïntegreerde voedselketen, van graan tot kalfsvlees. Daarom werkt Alpuro volgens strenge regels en wordt de hele stroom van granen tot en met de eindproductie vastgelegd en gevolgd.

De Van Drie Group is wereldmarktleider in kalfsvlees, kalvermelkproductie en kalvervellen. In Europa hebben ze fabrieken staan in Duitsland, Frankrijk, Italië en België. Van elk stukje kalfsvlees is tegenwoordig te achterhalen waar het vandaan komt.

Er zijn vergevorderde plannen voor het bouwen van een kenniscentrum aan de Elspeterweg in Uddel, tegen over de Alpuro-locatie. Wanneer de nodige vergunningen hiervoor binnen zijn, zal er worden begonnen met de bouw. Bij de huidige fabriek wordt aan de voorkant verbouwd. Er komt o.a. centrum voor de ontvangst van bezoekers en een gelegenheid waar gekookt en gebraden kan worden en men kan proeven van het heerlijke kalfsvlees. De manneninloop heeft hiervoor al een uitnodiging op zak om hun kook- en braadkunsten te mogen ervaren. En die uitnodiging werd natuurlijk met applaus aangenomen.

Na een rondleiding door de fabriek in vier groepen, stond er een heerlijke lunch klaar, soep met broodjes en fruit.

Na een fantastische morgen gingen de mannen weer huiswaarts met de wetenschap, dat er in Uddel op ondernemersgebied nationaal en internationaal aan de weg wordt getimmerd.

De volgende manneninloop is maandag 7 oktober in de Koningin Wilhelminahof.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX