Menu
Nieuwsoverzicht

Manneninloop Uddel op bezoek bij MOBA Barneveld

1 april 2019

15

UDDEL   –   Het voorjaar is weer aangebroken en dat betekent voor veel mensen dat ze er weer op uit trekken. Zo ook bij de Manneninloop Uddel. Ruim veertig mannen vertrokken maandagmorgen 1 april vanuit Uddel richting Barneveld. Daar werden ze verwacht bij de MOBA, waar de koffie klaar stond. De Managing Director van de Group Moba, Michiel Peters, heette de mannen uit Uddel hartelijk welkom en gaf een korte blik in de historie van MOBA, waarna men  uitgebreide informatie kreeg over de omvang en over wat men vervaardigt.

In 1947 werd het fundament voor MOBA gelegd door Job Mosterd, die toen zijn eerste eiersorteermachine maakte. Hij was iemand met een duidelijke blik op de toekomst en iemand die ook goed kon luisteren naar zijn klanten. Zo is MOBA uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf dat op maat gemaakte oplossingen voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren voor consumptie ontwikkelt en produceert. MOBA heeft zo´n 70% van de wereldproductie in handen met een jaaromzet van 200 miljoen en men wil doorgroeien naar een omzet van 300 miljoen. In landen als India en China is nog een hele markt te winnen voor ze, daar werkt maar zo´n 5% van de kippenboeren met een eiersorteermachine.

Na deze presentatie kregen de mannen een rondleiding door de fabriek, waar met de nodige verbazing werd gekeken en geluisterd naar de uitleg die men kreeg van de enthousiaste medewerkers van MOBA die zorgden voor de rondleiding. Na deze rondleiding was er nog gelegenheid voor een kop koffie en werd door Kees Roos een dankwoord gesproken aan de begeleiders en de gastvrije ontvangst bij MOBA en overhandigde namens de mannen uit Uddel een prachtig bloemstuk voor het bedrijf. De mannen gingen ook niet met lege handen huiswaarts, zij kregen een peper en zoutstel in de vorm van een ei. Een woord van dank was er ook voor Sjaak van Wijngaarden, oud medewerker van MOBA, die er voor gezorgd heeft dat dit bezoek aan MOBA mogelijk was.

Foto’s en tekst: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX