Menu
Nieuwsoverzicht

Manneninloop te gast bij Uddelse brandweer

6 november 2023

1481x gelezen
52

UDDEL – Na veel bezoeken aan Uddelse bedrijven was de manneninloop maandag 6 november te gast bij de Uddelse brandweer.
We werden er hartelijk ontvangen met koffie en cake door de commandant Marinus van de Steeg en enkele van zijn korpsleden.
Na een inleidend woord en een welkom kregen we een video te zien van verschillende uitrukken die ze de laatste tijd hebben gehad. Daarna gingen we in 3 groepen van 18 mensen een drietal onderdelen bekijken.

We kregen te zien hoe een brandweerauto eruit ziet met de daarbij behorende uitrusting. Dat varieerde van een brandslang tot een warmtebeeldcamera, een bezem tot hydraulisch redgereedschap voor het bevrijden van een slachtoffer uit een voertuig. Verder kan men via een computer in de brandweerauto een kenteken van een voertuig opvragen. Dan krijgt men allerlei gegevens binnen waar bijv. een airbag zit, waar de accu’s zitten om een veilige inzet te garanderen.
Ook was er een Watertankwagen die ca.16000 liter water mee kan nemen. Als er ter plekke geen brandkraan is, kan deze auto goede diensten bewijzen. Het mag natuurlijk niet gebeuren dat een brand niet geblust kan worden omdat er geen water voorradig is. Deze tankauto kan de brandweerauto driemaal voorzien van een volle tank.
Ook kregen we te zien hoe op professionele wijze een deur uit een auto werd geknipt.
Bij dit alles geldt steeds: Veiligheid staat voorop om slachtoffers te redden.
Tijdens deze bezichtiging kregen de mannen tekst en uitleg van de brandweermannen.

We stonden er versteld van hoeveel kennis deze mannen in huis hebben, niet wetend dat hiervoor vele cursussen gevolgd moeten worden. En dan elke week nog een oefenavond. Petje af voor deze mannen.
Iemand merkte op: Ze hebben wel een week vakantie verdiend van de gemeenschap!
Van beide kanten hebben we ervaren dat dit een geslaagde bijeenkomst was.

We mogen best een beetje trots op “onze mannen” zijn die 24 uur – 7 dagen – 52 weken voor ons klaar staan!

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX