Menu
Nieuwsoverzicht

Manneninloop op bezoek bij innovatief Uddels bedrijf

4 juni 2019

52

UDDEL – De eerste maandag van de maand is de vaste bijeenkomst van de Manneninloop Uddel. Voor maandag 3 juni stond er een bezoek gepland bij een Uddels bedrijf. Eigenlijk twee bedrijven bij elkaar. Nog relatief jonge bedrijven, maar die nationaal en internationaal al een sterke naam hebben opgebouwd.

We hebben het over De Bruin Tankbouw en G2 Energy, beide bedrijven zijn gevestigd aan het Uddelerveen. Twee prachtig bedrijven die worden geleid door Dries de Bruin en zijn zoons Peter en Arjan de Bruin. De belangstelling vanuit de Manneninloop was groot, zo’n veertig mannen zijn maandagmorgen naar het Uddelerveen gereden, velen met de fiets, en werden daar hartelijk ontvangen met koffie en gebak. Door de aangename temperaturen kon dat mooi buiten gebeuren.

Arjan de Bruin gaf een presentatie over het ontstaan van De Bruin Tankbouw en G2 Energy. Hij werkte al jaren samen in de kalverhouderij van de familie met zijn vader en zijn broer. Hun eigen ervaringen in die branche leidden tot de oprichting van De Bruin Tankbouw. Er bleek namelijk een gebrek te zijn aan opslagtanks voor vloeibare wei, een bestanddeel van kalvervoeding.

Men was van mening dat het de beste oplossing was om deze tanks zelf te gaan produceren en zo werd in 2005 De Bruin Tankbouw opgericht. De eerste jaren werden er voornamelijk tanks voor de agrarische sector gebouwd, maar door verdere professionalisering konden er later ook andere soorten opslag- en procestanks worden gemaakt. Men bleef zich niet alleen richten op de kalverhouderij, want die markt zal een keer verzadigd raken.

Men sloeg de vleugels verder uit en tegenwoordig worden er naast de RVS opslagtanks voor feed ook allerlei soorten opslagtanks voor food en chemicals geproduceerd. Bovendien bouwt De Bruin Tankbouw RVS koel- en verwarmingstanks, kristallisatietanks, skim tanks
en biogastanks. Het is een bedrijf dat meedenkt met de klant, creatief en flexibel is.

Bij De Bruin Tankbouw kunnen ze aan specifieke klantwensen voldoen. Zij geven ook uiting aan het streven naar een duurzame onderneming, waar maatschappelijk verantwoord ondernemen de rode draad vormt. Zij maken gebruik van groene energie uit eigen zonnecollectoren.

Zo kom je dan bij het tweede bedrijf dat de familie De Bruin leidt namenlijk G2 Energy. Hierover werd aan het eind van de rondleiding nog een mooie presentatie gegeven door Arjan de Bruin. G2 Energy is een jong maar ervaren bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van thermische zonnecollectoren.

Hun systemen realiseren besparingen van 30% tot 60% op energiekosten voor grootverbruikers van warmte door het duurzaam opwekken van energie en het terugdringen van de CO2 uitstoot. Zij zijn ambassadeur voor zonne-energie. De collectoren worden in de eigen fabriek gebouwd en zij werken met hoogwaardige materialen die 100% recyclebaar zijn. Zij leveren o.a. aan bedrijven en ook aan woningbouw en zorginstellingen.

Bij G2 Energy zijn ze de leverancier van het grootste zonthermische project in Nederland. Dat beslaat een oppervlakte van 9300 m² collectoren bij een freesiakwekerij in Heerhugowaard. De officiële opening is 14 juni a.s.

Als Manneninloop Uddel hebben we een prachtige ochtend gehad bij De Bruin Tankbouw en G2 Energy. We werden door de bedrijven rondgeleid door enthousiaste eigenaren, die zich gesteund weten door hun vrouwen, en die terecht trots mogen zijn op hun prachtige bedrijven. Ze zorgen voor werkgelegenheid in Uddel en ook voor werk voor toeleverende bedrijven uit Uddel en omgeving.

Er staan nog diverse vacatures open. De familie De Bruin heeft ervoor gekozen om de nieuwbouw van hun bedrijven op de ‘eigen’ plek aan het Uddelerveen te realiseren en voorlopig niet te verhuizen naar een bedrijventerrein buiten Uddel. Het is ook fantastisch dat de familie De Bruin de gelegenheid biedt om een kijkje te mogen nemen in hun bedrijven.

Als dank was er voor de vrouwen een mooi boeket bloemen. Alle mannen kregen een tas mee naar huis met een inhoud waarmee men thuis nog aan de slag zal moeten, wil men resultaat zien en proeven. Benieuwd hoeveel van die mannen het lukt.

De volgende manneninloop is op maandag 1 juli a.s. in de Koningin Wilhelminahof.
https://www.debruintankbouw.nl
https://www.g2energy.nl

Tekst: Manneninloop
Foto’s: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX