Menu
Nieuwsoverzicht

Manneninloop op bezoek bij Hazeleger-Kaas

5 maart 2024

1555x gelezen
34

UDDEL  –  Maandag 4 maart zijn we als manneninloop Uddel op bezoek geweest bij Hazeleger- Kaas in Barneveld. We werden ontvangen door eigenaar Wim van Rijn.

Tijdens de presentatie gaf hij in vogelvlucht de ontstaansgeschiedenis van dit bedrijf.

De eerste papieren over dit bedrijf zijn gevonden in 1922. Een zekere Jannes Hazeleger is toen begonnen met het venten van kaas  met een transportfiets. Veel later gaat zijn zoon zich meer toeleggen op het bewerken van kaas o.a. plakjes kaas maken en verpakken van blokken kaas.
In de jaren 80 komt schoonzoon Reijer ook bij de zaak in. Hij is vooral de man van de techniek en wil veel onderdelen van het proces automatiseren. Zodoende gaat men zich meer richten op verwerken en verpakken van kaas in grotere hoeveelheden. Er komt een nieuwe productielocatie waar alles nog verder wordt geoptimaliseerd. In 2009 treedt Wim van Rijn toe als mede-eigenaar en wordt het bedrijf specialist op het gebied van kaas versnijden en verpakken.

Na deze presentatie werden we in 6 groepen verdeeld en kregen we een rondleiding en kregen het proces te zien: van binnenkomst kaas – versnijden – plakjes maken – verpakken in plastic – inpakken in dozen – opslag – transport.
6 dagen/24 uur is men bezig om een stukje kaas op de markt te brengen. Als mannen waren we verbaasd over het reilen en zeilen bij deze firma.

Als bekroning op het 100 jarig bestaan in 2022 mocht Wim het predicaat Hofleverancier ontvangen. Een felicitatie waard!
Anno 2024  verpakt Hazeleger Kaas 28 miljoen kilo kaas per jaar. Dit gebeurt  met ca. 300 werknemers (inclusief scholieren).

Namens de 58 mannen dank voor de tijd die jullie hier in hebben willen steken.

Wim en begeleiders ook bedankt voor jullie enthousiasme en ontvangst! We zien er met een fijn gevoel op terug.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX