Menu
Nieuwsoverzicht

Manneninloop op bezoek bij Alpuro

23 augustus 2019

Als eerste ontmoeting in het nieuwe seizoen zullen we als mannen-inloop weer op stap gaan. We hoeven echter geen lange reis te maken. Op 2 september blijven we in Uddel en zijn we te gast bij

 

                                     Alpuro      

Onze gastheer is de plantmanager:                

                              Johan Roseboom

Alpuro is in Uddel een zeer bekend bedrijf. Het bedrijf werd in 1963 opgericht door Peter Boeve en produceerde melkpoeder voor de kalversector. De naam betekent ‘Als Pure Room’. Sommigen menen, dat Alpuro een belangrijke rol heeft gespeeld in de groei van de welvaart in onze Uddelse gemeenschap.  Met de succesvolle groei van het bedrijf in de loop der jaren kwam er ook een eigen slachterij (ESA in Apeldoorn). Ten tijde van de opkomst van groepshuisvesting richtte Alpuro een eigen systeem op met de naam ‘Peter’s Farm’.  In 2011 is Alpuro met haar activiteiten overgenomen door de Van Drie Groep. De vestiging in Uddel heeft zich vanaf dat moment gericht op de productie  van muesli en ruwvoeders voor de kalverhouderij. Het bleek daarin succesvol en heeft vanaf dat moment weer een sterke groei doorgemaakt.

Na de ontvangst met koffie zal Johan Roseboom ons het een en ander vertellen over de Van Drie Groep en over haar Uddelse locatie en zullen wij in een rondleiding een mooi beeld krijgen van de productie-activiteiten. De rondleiding lijkt helaas niet erg geschikt voor rolstoelgebruikers; de andere onderdelen van het programma zijn echter zo interessant, dat wij desondanks ook hen  uitnodigen aan deze excursie deel te nemen.

Wij worden om half 10 bij Alpuro verwacht. Degenen, die graag op eigen gelegenheid gaan, kunnen zich verzamelen bij het Alpuro-terrein. De anderen, die met de auto (mee) willen, stellen wij voor zich rond 9.15 uur te verzamelen bij de Koningin Wilhelmina Hof.

Na de excursie wordt ons door Alpuro een lunch aangeboden. Mede in verband met deze lunch zou Alpuro vooraf graag vernemen op hoeveel personen zij moet rekenen. Daarom verzoeken wij jullie je vooraf (vóór woensdag 28 augustus) bij één van onderstaande personen aan te melden. De contacten met Alpuro geven ons de verwachting, dat het een erg boeiende excursie gaat worden. Alle mannelijke 60-plussers worden van harte uitgenodigd!

Een hartelijke groet en tot ziens op 2 september, We hopen rond 13.00 uur weer thuis te zijn.

Dries de Bruin (0577-401819), Gijs van Roekel (0577-401516) en  Kees Roos (06-3379132).

Tekst en foto: Manneninloop Uddel

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX