Menu
Nieuwsoverzicht

Manneninloop met Mr. Willem Kok: ‘Recht en Gerechtigheid’

24 februari 2020

564x gelezen

UDDEL – De volgende bijeenkomst van de Uddelse Manneninloop zal worden gehouden in de Koningin Wilhelmina Hof aan de Essenkamp. De datum van samenkomst is maandagmorgen, 2 maart aanstaande. De gastspreker is dan dorpsgenoot Willem Kok.

Mr. Willem Kok studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht. Hij werd in 2008 beëdigd als advocaat en heeft samen met Matthijs van Hunnik een advocatenkantoor in Ede. Willem voert een algemene civiele praktijk met specialisaties in arbeidsrecht, familierecht, incasso van geldvorderingen en pachtzaken.

Op 2 maart hoopt hij op de mannenbijeenkomst iets te vertellen over:

Recht en Gerechtigheid

In Nederland kennen we de ‘trias politica’; de scheiding der machten, de scheiding van de wetgevende, de uitvoerende en van de rechtsprekende macht. Op 2 maart wil Willem Kok ons iets vertellen over een aantal aspecten van ons rechtssysteem, waarbij de rol van advocaat hierin centraal staat. Ook zal hij laten zien hoe een gemiddelde procedure werkt.

In een later deel van de bijeenkomst organiseert hij, om de opgedane kennis te testen, voor een beperkt aantal deelnemers van de ochtend, met behulp van een smartphone, een quiz (voor de ingewijden: Kahoot). De anderen mogen partij trekken en kunnen in hun verbondenheid met de deelnemers en aanmoedigingen dan ook een actieve rol spelen.

We beginnen, zoals gebruikelijk, om half 10. We denken uit te kunnen zien naar een heel aardige en interessante bijeenkomst. Daarom worden ook nu weer alle mannelijke 60-plussers van harte uitgenodigd!

Een hartelijke groet en tot ziens op 2 maart,

Dries de Bruin (0577-401819)
Gijs van Roekel (0577-401516)
Kees Roos (06-33379132)

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX