Menu
Nieuwsoverzicht

Manneninloop: Jan van den Brink over het kijken naar kunst

29 april 2019

UDDEL – De volgende bijeenkomst van onze Uddelse manneninloop zal weer worden gehouden op onze thuisbasis in de Koningin Wilhelmina Hof aan de Essenkamp. De datum van samenkomst is maandagmorgen, 6 mei aanstaande. De gastspreker is dan Jan van den Brink.

Het contact met Jan van den Brink, een geïnteresseerd bezoeker van musea, met de manneninloop is min of meer toevallig tot stand gekomen. Dat was tijdens een bezoek van een van ons aan het Nairac-museum in Barneveld. Door de ontmoeting met hem werd duidelijk dat gemakkelijk te oppervlakkig naar uitingen van kunst kan worden gekeken.

Jan wil op 6 mei met ons stilstaan bij het thema: Kunst kijken… een hele kunst!? De confrontatie met kunst is soms overweldigend; het roept dan een WOW-reactie op. Soms echter is meer tijd en ook uitleg nodig om het werk van een kunstenaar te gaan waarderen en te gaan bewonderen. Aan andere uitingen van creativiteit wennen we nooit.

Sommigen hebben moeite met bepaalde vormen van kunst en kunnen maar weinig waardering opbrengen voor bijvoorbeeld moderne kunst. Wat is kunst eigenlijk? Hoe kijken we naar een kunstwerk? Is het belangrijk te weten wat de bedoeling van de kunstenaar is? Hoe kunnen we van een kunstwerk genieten? Leert een juiste houding bij het goed bekijken van kunst ons ook iets over een goede omgang met de andere dingen op ons levenspad?

Op 6 mei gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen. We lopen mee met Jan van den Brink en ontdekken op een actieve manier hoe we zelf kijken naar kunst. We beginnen, zoals gebruikelijk, om half 10. Ook deze keer zien we uit naar een goede en interessante bijeenkomst. Alle mannelijke 60-plussers worden van harte uitgenodigd!

Een hartelijke groet en tot ziens op 6 mei, Gijs van Roekel (0577-401516) Kees Roos (0577-402488)

Tekst en foto: Manneninloop Uddel

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX