Menu
Nieuwsoverzicht

Manneninloop hadden gezellig uitstapje naar Artilleriemuseum

16 mei 2018

44

UDDEL    –    De Manneninloop Uddel is in de drie jaar dat ze nu bestaat een begrip geworden in Uddel. Het is bedoeld voor mannen van elke leeftijd boven de zestig. Het aantal mannen van 60+ dat eens in de maand bij elkaar komt groeit nog steeds. Elke eerste maandag van de maand komen ze bij elkaar op hun ‘thuisbasis’ de Koningin Wilhelminahof of ze gaan ergens op excursie, bij bedrijven in Uddel of daarbuiten.  Soms wordt er van af geweken en komen ze op een andere dag bij elkaar, zoals deze maand, mei.

Dinsdag 15 mei stond er ’s middags een bezoek gepland aan het Artilleriemuseum bij ’t Harde. Het mooie weer zorgde bij de 42 mannen die meegingen voor een aanstekelijk enthousiasme. Iedereen had er zin in.

In het Artilleriemuseum werden ze hartelijk ontvangen met koffie en cake. Hierna werden er drie groepen gemaakt en kregen ze onder leiding van een gids, die de nodige uitleg gaf, een rondleiding door de verschillende gebouwen die het museum rijk is. De Historische Collectie Korps Veldartillerie, ook bekend als ‘Het Artilleriemuseum’ geeft een treffend beeld van de geschiedenis van het Wapen der Artillerie en in het bijzonder die van het Korps Veldartillerie. De gidsen gaven uitleg, met de nodige humor doorspekt, over de ontwikkeling van de artillerietechniek en de voorbeelden van geschut en minutie door de eeuwen heen. Voorbeelden van geschut staan opgesteld in het museum met de nodige maquette’s van veldslagen uit het verleden. Je ziet hier vaderlandse geschiedenis als het ware tot leven komen. Het was een rondleiding van een paar uur. Maar door het enthousiasme waar de gidsen tekst en uitleg geven vergeet je de tijd en is het weer tijd om richting Uddel te gaan. Nog even een groepsfoto en dan in de auto nagenietend naar huis.

Het Artilleriemuseum is niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen heeft educatieve programma’s ontwikkeld.

Voor meer informatie: www.nederlandsartilleriemuseum.nl

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.