Menu
Nieuwsoverzicht

Mannen-inloop 8 oktober bij Onderzoekscentrum DrieVeld

2 oktober 2021

645x gelezen

UDDEL – De volgende ontmoeting van de mannen-inloop wordt weer een excursie. Ook dit keer blijven we in Uddel. Op vrijdag 8 oktober zijn we te gast bij het Onderzoekscentrum ‘DrieVeld’ en worden we om 11.30 uur ontvangen door de plantmanager van Alpuro/Navobi: Johan Roseboom, en het hoofd R&D van Alpuro Breeding:
Harmen Endendijk.

Wij zullen worden ontvangen in het bekende Alpuro-gebouw bij de fabriek. Na de ontvangst wordt ons eerst een lunch aangeboden Hiermee kunnen we dan ook kennismaken met het nieuwe ontvangstcentrum van Alpuro. Daarna zal Harmen Endendijk een presentatie geven over het nieuwe onderzoekscentrum DrieVeld. Vervolgens zullen we in drie groepen om beurten dit onderzoekcentrum kunnen bezichtigen.

Het aan de overkant van de fabriek gelegen onderzoekscentrum is begin dit jaar door de Van Drie Groep geopend. Op de locatie kan gericht onderzoek worden gedaan, Totaal is er ruimte voor ongeveer 1000 fok- en vleeskalveren. Onderzoeksvragen voor de VanDrie Group liggen onder andere op het vlak van voedingsadditieven, voerefficiëntie en nieuwe eiwitbronnen. Het onderzoek naar voedingsadditieven heeft vooral tot doel om te komen tot een hogere darmgezondheid van kalveren zodat ze weerbaarder zijn en minder antibiotica nodig hebben. Bij de onderzoeken naar voerefficiëntie wordt er gekeken naar mogelijkheden om de kostprijs van het rantsoen te verlagen en hoe kalveren zo efficiënt mogelijk met stikstof kunnen omgaan. Het onderzoek naar nieuwe eiwitbronnen concentreert zich voornamelijk op nevenstromen uit de humane voeding.

We zijn blij dat de excursie ook geschikt is voor rolstoelgebruikers. Wij gaan ervan uit dat ieder op eigen gelegenheid naar het Alpuro-terrein gaat. Wij worden om 11.30 uur bij Alpuro verwacht. Als alles volgens plan verloopt zullen we tussen 14.30 en 15.00 uur weer thuis zijn. Aangegeven is dat Alpuro nog graag de 1,5 meter afstand hanteert. Mede daarom kan Alpuro voor deze excursie maximaal 50 personen ontvangen. Daarom verzoeken wij jullie je vooraf (liefst vóór dinsdag 5 oktober) bij één van onderstaande personen aan te melden. ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Er hebben zich inmiddels al ruim 40 personen aangemeld. Er zijn dus nog maar enkele plaatsen open. Net als de vorige keer (2 september 2019), verwachten we, dat het een erg boeiende excursie gaat worden. Alle mannelijke 60-plussers worden van harte uitgenodigd!

Een hartelijke groet en tot ziens op 8 oktober.

Dries de Bruin (0577-401819), Gijs van Roekel (0577-401516) en Kees Roos (06-33379132).

Foto: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX