Menu
Nieuwsoverzicht

Mannen-inloop 6 maart 2023

24 februari 2023

676x gelezen

UDDEL – De volgende ontmoeting van de Uddelse mannen-inloop vindt weer plaats in de Wilhelminahof. Op maandag 6 maart hopen we als gastspreker te ontvangen: Jan de Koning

Hij zal op deze bijeenkomst met ons nadenken over vragen, zoals:

  • hoe draag ook ik een steentje bij aan een energetisch duurzame samenleving?
  • Hoe krijg ik mijn energierekening omlaag?

In de afgelopen jaren groeide geleidelijk aan steeds meer het besef dat wij als samenleving zuinig moeten omgaan met energie en dat het gebruik van fossiele brandstoffen moet worden verminderd. En dan niet alleen vanwege de eindigheid van fossiele brandstoffen. Nee, ook de klimaatverandering, optredende aardbevingen in Groningen en de afhankelijkheid van dictatoriale machthebbers drukken ons met de neus op de feiten. Zowel zuinige omgang met energie als duurzame opwekking zijn een ‘must’. Met de oorlog in de Oekraïne werd dat besef nog sterker. Toen voelden wij ook in onze portemonnee de noodzaak van een verstandige omgang met energie. Velen van ons werden in het afgelopen jaar geconfronteerd met een sterk stijgende energierekening. Energie werd voor velen een heel belangrijke kostenpost en voor sommigen (bijna) onbetaalbaar.

We zijn blij dat we Jan de Koning (energiecoach bij de gemeente-Apeldoorn) bereid hebben gevonden met ons na te denken over de vraag hoe we in onze huis-, tuin- en keukensituatie zuiniger kunnen omgaan met energie. Inzicht in onze mogelijkheden kan ons helpen ons steentje bij te dragen aan de realisatie van maatschappelijke doelstellingen. Bovendien lukt het ons dan misschien ook onze energie-uitgaven binnen de perken te houden.

Voor deze bijeenkomst worden alle mannelijke 60-plussers van harte uitgenodigd.

We beginnen om 9.30 uur en sluiten de bijeenkomst rond 11.30 uur af.

Een hartelijke groet en tot ziens op 6 maart. Dries de Bruin, Gijs van Roekel (gijsvanroekel@hetnet.nl of 0577-401516) en Kees Roos.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX