Menu
Nieuwsoverzicht

Luchtmachtbasis Nieuw Milligen blijft op zelfde plek

31 maart 2020

439x gelezen

NIEUW MILLIGEN – De luchtmachtbasis in Nieuw Milligen blijft bestaan op de dezelfde plek, zo schrijft de Stentor deze week. De basis zou eventueel gaan sluiten, maar Defensie heeft besloten om de post open te houden. Mogelijk komen er ook taken bij.

Vanuit het Air Operations Control Station in Nieuw Milligen (AOCS NM) bewaakt en beveiligt de gevechtsleiding van de luchtmacht het Nederlandse deel van het NAVO-luchtruim. Hieronder valt ook het luchtruim boven delen van de Noordzee. Daarnaast volgt, coördineert en begeleidt de luchtverkeersleiding van het AOCS NM al het militaire luchtverkeer en delen van de burgerluchtvaart.

Dat de basis in Nieuw Milligen blijft komt is onder meer dankzij het feit dat er sinds 2018 weer meer geld gaat naar Defensie. Ook de centrale locatie speelt een rol.

De taken zijn het afgelopen jaar wel iets veranderd. De afdeling die het luchtruim in de gaten houdt, is verplaatst naar de luchtverkeersleiding op Schiphol. De gevechtsleiding van de luchtmacht zit nog wel in Nieuw Milligen, net als een opleidingscentrum en enkele ondersteunende diensten. Ook zullen er mogelijk nieuwe eenheden naar Nieuw Milligen komen.

De komst van de mariniers staat los van de ontwikkelingen bij de AOCS NM. Feit is wel dat Nieuw Milligen een belangrijke plek blijft voor Defensie.

 

 

Foto: Defensie / Bron: De Stentor

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX