Menu
Nieuwsoverzicht

Loop geen toeslag mis

29 november 2023

907x gelezen

APELDOORN – Het is weer bijna het einde van het jaar en daarom wil ik u nog even wijzen op een paar zaken:

Tegemoetkoming eigen risico

Vergeet u niet de tegemoetkoming van het eigen risico aan te vragen als u hier recht op heeft? De gemeente Apeldoorn heeft een minimaregeling welke is aan te vragen tot een inkomen van 130% bijstandsnorm.  De tegemoetkoming eigen risico houdt in dat u de helft van uw verbruikte eigen risico van de zorgverzekeraar kan declareren bij de gemeente. Heeft u 385 euro eigen risico verbruikt dit jaar dan kunt u dus nog 192,50 euro terugvragen bij de gemeente. U hoeft echter niet het volledige eigen risico op te hebben gebruikt om de regeling aan te kunnen vragen.

Energietoeslag

Ook de energietoeslag is per 1 december weer aan te vragen. Heeft u deze al eerder aangevraagd? Dan heeft de gemeente automatisch laten toetsen of u nog steeds recht heeft.  Heeft u toch een afwijzing gekregen? Laat deze dan nakijken door de Sociaal Raadsvrouw. Zij is iedere woensdagochtend tussen 09:30 en 11:30 aanwezig op de Wilhelmina hof.

Let op: deze regeling is nu voor meer mensen toegankelijk.  Tot 130% bijstandsnorm krijgt u 800 euro. Zit u tussen de 130-140%? Dan kunt u alsnog 350 euro krijgen.

Toeslagen 2024

De belastingdienst heeft de toeslagen voor 2024 berekend. Het is belangrijk om daarbij na te kijken of de belastingdienst de juiste gegevens gebruikt voor de berekening van de toeslagen; controleert u daarom vooral of het inkomen waarop zij de toeslagen voor u baseert nog wel klopt; anders ontvangt u misschien te veel of te weinig.

De zorgtoeslag 2024 zal voor iedereen een stukje lager uitvallen wegens het wegvallen van een stukje compensatie die in 2023 nog wel werd geboden.

Zorgverzekering wijzigen/aanpassen.

In december kunt u uw zorgverzekering weer wijzigen of aanpassen. Kijkt u zelf of uw zorgverzekering nog past bij uw situatie? Overstappen kan alleen in de maand december dus kijk hier goed naar.

Normen voor gemeentelijke regelingen: 130% bijstandsnorm

Hieronder de normen die gelden voor de regelingen van de gemeente. De bedragen zijn netto (dus wat u op de rekening krijgt) zonder vakantiegeld (en zonder toeslagen van de belastingdienst) Krijg u maandelijks minder dan dit bedrag binnen aan inkomen/uitkering dan kunt u mogelijk aanspraak maken op de minimaregelingen.  Let op: voor de energietoeslag kunt u hier dus ook iets boven zitten (tot 140%!)

Twijfelt u of komt u er zelf niet uit? Kom dan langs op de Wilhelmina hof. Iedere woensdagochtend tussen 09:30 en 11:30 is de Sociaal Raadsvrouw (Samantha Kleinhuis) aanwezig en u kunt haar vrijblijvend uw vragen stellen. Mailen mag ook: s.kleinhuis@stimenz.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX