UDDEL – Voordat de stikstof reductiedoelen van het kabinet op 10 juni bekend werden gemaakt, waren er al veel vragen over het stikstofvraagstuk. Dit werd onder andere kenbaar gemaakt tijdens de bijeenkomsten van het Living Lab GEUS. In het Living Lab werken bedrijven en inwoners, overheid, kennisinstellingen, maatschappelijke instellingen, van de enclave Garderen-Elspeet-Uddel-Speuld, samen om oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken.
Living lab organiseert kennis sessie stikstof
Binnen het Living Lab GEUS is besloten om een kennissessie stikstof te organiseren voor de enclave waarbij ruimte is voor inhoudelijke vragen. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 6 juli in Dorpshuis Blanke Schot in Uddel. We nodigen iedereen uit de enclave Uddel-Speuld-Elspeet-Garderen hiervoor uit. Ook als u niet eerder bij één van de Living Lab bijeenkomsten bent geweest, bent u van harte welkom.
Doel en inhoud
Het doel van de avond is om op inhoud het gesprek te voeren over stikstof. We hebben Wim de Vries uitgenodigd voor een presentatie over de stikstof problematiek, de huidige situatie, trends en alternatieven. Na de pauze is er ruimte voor vraag en antwoord.
Wim de Vries is hoogleraar op het gebied van de milieusysteemanalyse aan Wageningen University bij de leerstoelgroep “Integrale stikstofeffectanalyse”. Zijn onderzoek richt zich met name op effecten van de toevoer van stikstof, fosfaat, zuur en zware metalen aan landbouwgronden en bosgronden op lucht-, bodem- en waterkwaliteit.
Aanmelden
Er is ruimte om 250 personen te ontvangen deze avond. Aanmelden voor deze avond is dan ook verplicht. Aanmelden kan via: www.livinglabgeus.nl.