Menu
Nieuwsoverzicht

Lintjesregen in Uddel

16 oktober 2019

7

UDDEL   –   De stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel had woensdagavond 16 oktober j.l. een thema-avond in de Rehobothschool in Uddel. Het was een avond met een geweldige opkomst van de vrijwilligers en na de korte pauze kwamen er nog een aantal bij, zodat er bijna honderd personen aanwezig waren.

De verrassing van de avond kwam na de pauze toen er twee vrijwilligers van de SVHU in het zonnetje werden gezet.

De aanwezigheid van loco-burgemeester Willems deed bij menigeen misschien al een lampje gaan branden. Maar de personen om wie het ging, voor die werd de verrassing nog groter.

De eerste voor wie de loco-burgemeester naar Uddel was gekomen was Nel de Bruin Huijzer. Zij heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger voor de SVHU, ook als bestuurslid. Als bestuurslid is zij in 2016 gestopt maar het bloed kruipt waar het gaan kan, zij doet nog steeds vrijwilligerswerk.

Voor al haar inzet voor de en haar rol die zij heeft mogen vervullen voor de Uddelse gemeenschap werd zij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Willems spelde haar de daarbij behorende versierselen op in het bijzijn van haar man kinderen en kleinkinderen.

Maar daarmee was de avond nog niet voorbij, want de loco-burgemeester had nog een onderscheiding meegebracht. Nietsvermoedend dacht de voorzitter Kees Roos de avond te kunnen afsluiten, maar ondertussen kwamen zijn kinderen en kleinkinderen binnen met een aantal andere bekenden van Kees Roos.

Dus nam de loco-burgemeester nogmaals het woord en richtte zich nu tot Kees Roos, tot Kees zijn verbazing en verrassing. Kees Roos heeft vele jaren van vrijwlilligerswerk achter zich. In Apeldoorn zowel op kerkelijk als maatschappelijk vlak. En sinds zijn komst naar Uddel heeft zich ook in Uddel ingezet op kerkelijk en maatschappelijk terrein. Iets wat hij altijd met plezier en veel inzet heeft gedaan en nog doet.

Voor al zijn inzet behaagde het Zijne Majesteit den Koning om hem te benoemen tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Zo is Uddel op één avond twee ridders rijker.

Tekst en foto’s: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX