Menu
Nieuwsoverzicht

Lessenmarathon bracht ruim 3700,00 euro op

10 maart 2016

2

UDDEL   –   Op 3 maart jl. hebben de leerlingen van 3 en 4 vmbo-tl een lessenmarathon gehouden. Doel van deze actie was om zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Adullam, de Wilhelminahof en de crisisopvang in Meerveld.  De wekker stond voor de meeste leerlingen op 3.00 uur want om 4.00 uur zou de start van de marathon zijn. Na een dagopening ging het licht uit en is er om goed wakker te worden het spel levend Stratego gespeeld. Na een half uur begonnen de workshops en lessen die de leerlingen aan elkaar moesten geven. Engels, Duits, cake bakken, debatteren. Er was voor en door de leerlingen van alles geregeld. Overdag werd het gewone lesrooster gevolgd.

Om 15.15 uur was het hoogtepunt van de dag, een voetbaltoernooi waar de leerlingen maar net wonnen van het docententeam. Na een portie patat met kroketten werd er om fit te blijven een vragenspel gespeeld waarbij er ruim 500 ballonnen aan flarden gingen.

Om 19.30 uur kwamen de ouders. Er was een quiz, een veiling en een van de leerlingen hield  een leuke en leerzame presentatie  over roofvogels. Na afloop een hapje en een drankje en na het bekendmaken van het bedrag moest er nog opgeruimd worden. Om 22.30 uur konden alle aanwezigen naar huis. De inzet van iedereen maakte de dag tot een groot succes.

Tekst en foto: Jacobus Fruytierschool

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX