Menu
Nieuwsoverzicht

Leefgebied van de wolf is bekend

26 maart 2019

UDDEL – Het leefgebied van de twee Veluwse wolven is bekend. Het bestuur van de Provincie Gelderland heeft dit gebied dinsdag vastgesteld. Op de kaart is te zien dat Uddel in het leefgebied van de wolf ligt.

Deze kaart is belangrijk voor mensen die dieren houden. Dierhouders binnen het gebied kunnen zich voorbereiden op het beschermen van hun dieren. Daarbij gaat het vooral om schapen.

Er zijn voldoende aanwijzingen dat er op dit moment twee wolven op de Veluwe rondlopen. Sinds half februari is al bekend dat een wolvin zich gevestigd heeft op de Noord-Veluwe. Van de andere wolvin, op de Midden-Veluwe, wordt in mei de uitslag van een DNA-onderzoek verwacht. Hiermee kan het territorium van de tweede wolf definitief worden vastgesteld.

De grenzen van het leefgebied zijn onder andere vastgesteld op basis van ervaringen met wolven in buurland Duitsland. Daarnaast is onderzoek gedaan naar de gemiddelde afstand die een wolf op zoek naar voedsel aflegt. Hierbij is rekening gehouden met de rasters en de snelwegen op de Veluwe.

Bekijk hier een gedetailleerde kaart van het leefgebied van de wolf.

Bron: Provincie Gelderland / Foto: Pexels, Grey and White Wolf Selective Focus Photography

 

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.