Menu
Nieuwsoverzicht

Last van plaagdieren? Bel Van Rhee plaagdierenbestrijding

30 juni 2017

3

UDDEL Het is zomer en dan willen we graag ongestoord genieten van het mooie weer. Maar dat wordt dan vaak verstoord door de last of overlast die we ondervinden van de mieren, wespen en vlooien in deze tijd van het jaar. We proberen met alle middelen die er ter beschikking staan om ze kwijt te raken, vaak is dat tijdelijk en na een tijdje zijn ze er weer en lijkt het met nog meer soortgenoten. En als b.v. de mieren ook nog in je huis komen en ze lopen over het aanrecht dan ervaar je dat als overlast en wil je ze graag zo snel mogelijk kwijt.

We hebben in Uddel sinds een aantal maanden een professionele plaagdierenbestrijder. Peter van Rhee, woonachtig aan de Veenkamp in Uddel is EVM gecertificeerd en dus vakbekwaam in ‘Beheersing in plaagdieren en houtaantastende organismen’.

Hij praat vol passie over zijn vak en wie denkt met Peter van Rhee iemand in huis te halen die maar eventjes alles platspuit om het dood te maken heeft het mis. Insecten zijn namelijk zeer belangrijk voor de natuur en het ecologische systeem. Elk insect heeft een functie en doorgaans hoeven insecten niet bestreden te worden. Insecten worden pas een probleem als zij zich in uw huis, tuin, garage of bedrijf gaan vestigen en overlast geven.

Onder plaagdierbestrijding valt het bestrijden van de kleinste insect tot aan de beverrat. De beverrat bestrijden mag alleen met toestemming van het Waterschap.

“Op dit moment komen veel mensen voor advies”, zegt Peter. “Als een b.v. een lokdoosje voor mieren niet genoeg helpt, het materiaal dat ik gebruik is beter en makkelijker om die mieren weg te krijgen. Maar ik mag het niet verkopen aan particulieren”.

Ook het bestrijden van knaagdieren, muizen en ratten, is Peter van Rhee zijn werk. Er ‘wonen’ in Uddel meer ratten dan men misschien voor mogelijk houdt. In de kalverhouderij is men anders gaan voeren, wat weer meer ongedierte aantrekt. De boeren moeten steeds meer een erkend bedrijf inschakelen om ongedierte te bestrijden. In de agrarische sector mag men geen grote verpakkingen gif meer in voorraad hebben, tenzij ze een spuitlicentie hebben dat ze het op hun eigen bedrijf mogen gebruiken. Ook in de voedingsmiddelenbranche heeft men te maken met ongedierte. Peter is dan ook gecertificeerd volgens de HACCP richtlijnen. Bakkers, b.v., moeten regelmatig laten controleren op ongedierte. Voor de pluimveesector is een apart diploma nodig, maar heeft Peter nog niet in zijn bezit.

“Het is ook belangrijk om mensen bewust te maken hoe men zelf problemen kan oplossen of voorkomen”, zegt Peter. “Neem maatregelen om te voorkomen dat plaagdieren zich in uw huis vestigen”

“Bedwantsen was vroeger een groot probleem, ze waren zo goed als verdwenen in Nederland, maar ze zijn weer op de weg retour”

“De menselijke gezondheid en het milieu worden gerespecteerd volgens de richtlijnen van het IPM Integrated Pest Management. De (natuurlijke) bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden, veroorzaken de minst mogelijke verstoring van agrosystemen of ecosystemen”.

Van Rhee Plaagdierenbestrijding is uw partner als het gaat om ongediertebestrijding en –beheersing.

Telefonisch te bereiken:   06 – 51834295

www.plaagdierenbestrijding.nu

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX