Menu
Nieuwsoverzicht

KWF Kankerbestrijding collecteert 3 t/m 9 september in Uddel

4 september 2023

441x gelezen

UDDEL – Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (3 tot en met 9 september) wordt in Uddel weer huis-aan-huis gecollecteerd. Iets doneren? Dat gaat eenvoudig door de QR-code te scannen met uw telefoon.

Op dit moment leven 850.000 Nederlanders met en na kanker. Dat maakt het ook dit jaar weer heel belangrijk om geld op te halen voor KWF: “Bijna iedereen wordt wel geraakt door deze ziekte. Of je het nu zelf hebt, of iemand in je omgeving. De impact van kanker is heel groot.”

Door geld op te halen, kunnen we echt een verschil maken. Dankzij alle onderzoeken waarin KWF heeft geïnvesteerd, is kanker steeds beter te behandelen. Nu overleeft gemiddeld 66% van de patiënten de eerste 5 jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%. “Mooi om daar een steentje aan bij te dragen”, vinden onze collectanten.

Iets geven? Even scannen…
Hoewel KWF dit jaar voor het 74e jaar op rij collecteert, is het er door de jaren heen wel moderner op geworden. Zo lopen sinds vorig jaar alle collectanten van KWF met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus. “Handig, dan hoeven mensen niet meer op zoek naar contant geld als we voor de deur staan.”

Doneren werkt heel simpel. Met je smartphone scan je de QR-code die op het collectebord staat, je past eventueel het bedrag aan, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig en veilig. Je zit nergens aan vast!

Voor mensen zonder smartphone heeft iedere collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken.

Collectant gemist?
Heb je de collectant gemist? Geef dan via kwf.nl/collecte.

Over KWF Kankerbestrijding

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. We zijn tegen kanker en vóór het leven. Voor op tijd erbij zijn. Voor de juiste behandeling. Voor je leven weer op de rit krijgen. Voor de beste zorg. En voor de grote en kleine dingen die het leven zo mooi maken. KWF investeert in het leven. Daarom financieren we niet alleen levensveranderend onderzoek, maar zetten we ons ook in voor een beter leven voor iedereen die leeft met en na kanker. Samen maken we het verschil. Omdat er zoveel is om voor te leven. www.kwf.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX