Menu
Nieuwsoverzicht

Krijgt Uddel transgendermuseum?

4 februari 2017

1

Wie op de site denaald.nu terechtkomt kan daar een artikel lezen dat Het Nederlands Transgendermuseum haar deuren op 1 juni 2017 haar deuren zal openen in Uddel. Maar wie goed leest en ook de andere artikelen op die site komt al snel tot de conclusie dat het een site die er op gericht is om alleen maar NEPnieuws de wereld in de slingeren, en zo mensen graag op het verkeerde been zet. Blijkbaar vonden ze dat Uddel nu aan de beurt is.

Hieronder een gedeelte van het nepbericht op die site:

Het Nederlands transgender museum opent 1 juni 2017 zijn deuren in de dorpskern van Uddel.

Waar nu nog de Rabobank gevestigd is, op de hoek van de Harderwijkerweg en de Essenkamp, wordt het museum gevestigd. De Rabobank sluit per 1 mei deze vestiging in het kader van haar kernhuisvesting concentratiebeleid. Het Nederlands transgender museum is de lang gekoesterde droom van het echtpaar Johan en Jolanda van Elschot die vroeger door het leven gingen als Joke en Mohammed. Hun eigen ervaringen staan aan de basis van het initiatief. Het museum huisvest een permanente expositie over het transgender zijn. De initiatiefnemers zijn vol energie. Temeer omdat er ook een aantal trainingen en workshops te volgen zijn. Jolanda vertelt: “Deze trainingen en workshops maken het museum extra interactief.

Problemen met de Uddelaren verwachten Johan en Jolanda niet. “Het feit dat we tegenover de kerk zitten laat zien dat wij open staan voor iedereen. Ik denk dat de Uddelaren hier wel voor open staan en zeker komen kijken. Elke Uddelaar is dan ook van harte welkom. Ook op zondag, al gaan we dan wel een uurtje later open, om 11.00 uur, direct na de kerkdienst.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX