Menu
Nieuwsoverzicht

Koninklijke onderscheiding voor Bertha Liefting-de Zwaan

28 april 2022

1529x gelezen
4

UDDEL – Mevrouw L. Liefting-de Zwaan (Bertha, 60 jaar) ontving afgelopen dinsdag 26 april een koninklijke onderscheiding van Burgemeester Ton Heerts.

U kan Bertha kennen als een van de gezichten bij de peuterspeelzaal in Uddel. Waarbij ze zo ondertussen al ruim 30 jaar haar diensten verricht.

Daarnaast heeft ze samen met haar man stichting Europa kinderhulp geholpen met het opvangen van kinderen. Hierbij hebben ze 15 jaar 2 kinderen in hun huis ontvangen tijdens de vakanties.

Het was zoals Bertha zelf zegt, intensief maar ook heel erg mooi om te doen. Ook toont Bertha de afgelopen jaren haar inzet bij de Hervormde kerk in Uddel. Denk hierbij aan de catechisatie, koffie schenken en nog veel meer werkzaamheden.

Kort om genoeg redenen vonden de 2 zussen van Bertha om een brief te schrijven. Deze actie werd door veel mensen beaamd. 

Dinsdag 26 april was het dan ook zover, Bertha werd door haar man met een smoes naar Apeldoorn gereden. Bij het Orpheus werd ze tot haar verbazing ontvangen door familie.

“Het was een enorme verrassing” aldus Bertha. Tijdens deze plechtigheid heeft de burgemeester de leden gefeliciteerd en toegesproken. Daarnaast verdiend de burgemeester ook een compliment voor de leuke en mooie manier waarop hij heeft gesproken.

Hoe Bertha nu de toekomst ziet? Ze hoopt zolang het haar gegeven is en gezond mag blijven deze werkzaamheden voort te zetten. Daarnaast realiseert ze zichzelf ook dat dit ook niet vanzelfsprekend is maar dat ze iedereen ook erg dankbaar is met wie ze de afgelopen jaren heeft samengewerkt. Tot slot zegt Bertha “Ik voel me een gezegend mens, door mijn familie en vrienden. Dat ze dit zo hebben mogelijk gemaakt”

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX