Menu
Nieuwsoverzicht

Koninklijke onderscheiding voor Andries Bronkhorst

30 juni 2018

8

UDDEL    –    Zaterdag 30 juni 2018 is een dag in het leven van Andries Bronkhorst die hij niet gauw zal vergeten. Een dag vol met emoties.

De dag begon voor Andries met de toertocht van oude brommers. Zijn kinderen boden hem dat aan en hadden het vooraf wel verteld. Zo kon hij eerst nog even een proefritje maken om zich het gevoel eigen te maken om op zo’n ‘old timer’ te zitten. Hij heeft genoten van de toertocht, maar werd halverwege de middag opgehaald want in Het Blanke Schot werd op hem gewacht. En dat was hem niet verteld.

Bij binnenkomst en het zien van de zaal vol met mensen, allemaal bekenden en die hem lief en dierbaar zijn, werd hij emotioneel. Wat heeft dat te betekenen. Nou daar kwam Andries snel achter.

Ook aanwezig was locoburgemeester Detlev Cziesso van de gemeente Apldoorn. Hij kreeg het woord en sprak Andries Bronkhorst lovende woorden toe.

“Ik denk dat ze hier in Uddel heel blij met u zijn, u doet al heel lang vrijwilligerswerk in dit mooie dorp”, zei de locoburgemeester. “U bent sinds 1968 lid van de voetbalvereniging SV Prins Bernhard. Dat betekent dat u dit jaar uw 50-jarig jubileum viert. Zulke trouwe leden zullen niet veel verenigingen hebben. De club maakt dankbaar gebruik van sociaal netwerk. Ook bent u al lang actief voor de Jeugdclub Uddel. Hiervoor zet u zich al bijna twintig jaar in. U bent de spil die er mede voor zorgt dat zo’n 30 tot 40 jongeren zich op die avonden vermaken. Op uw werk bij Rabbith Hill staat u altijd klaar voor uw collega’s. Het mooie is dat u er ‘gewoon’ onder blijft. U vindt het eigenlijk gewoon om het doen. Op dit moment gaat het niet goed met uw gezondheid maar toch bent u elke dag aanwezig op uw werk en bent u wekelijks nog langs de voetbalvelden te vinden” zei locoburgemeester Chiesso.

“U heeft veel voor anderen over, u bent zo een voorbeeld voor anderen. Zelf blijft u liever achter de schermen, maar vandaag mag toch één keer naar voren komen. Want het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau”. Andries Bronkhorst kreeg de hierbij horende versierselen opgespeld door de locoburgemeester. Voor Andries zijn vrouw Ans was er een prachtig boeket bloemen.

Hierna kreeg Johny Boeve namens SV Prins Bernhard het woord en hij roemde de inzet en de kwaliteiten van Andries Bronkhorst voor de voetbalclub. “De vereniging doet nooit tevergeefs een beroep op je. Je hebt je op allerlei terreinen voor de club ingezet. In het bestuur, jeugd trainen, niet te beroerd om het gras te maaien en blad te blazen”, volgens Johny Boeve. Namens de SV Prins Bernhard overhandigde hij een pracht schildje aan Andries en er was een prachtig boeket voor zijn vrouw Ans.

Aan het einde van het officiële gedeelte hadden de kleinkinderen ook nog een leuke verrassing  voor opa Andries.

Niet graag op de voorgrond, maar zaterdag 30 juni 2018 stond Andries verdiend in de schijnwerper.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX