Menu
Nieuwsoverzicht

Koninklijk jaar Apeldoorn en de Veluwe officieel van start

5 april 2022

850x gelezen

APELDOORN- Dit jaar draait het op de Veluwe, in het bijzonder in en rondom Apeldoorn, om ‘koninklijk genieten’. Met de heropening van Paleis Het Loo op 15 april gaat het koninklijke jaar officieel van start. Dit is het moment om het koninklijke verhaal en de royale belevenissen die Apeldoorn rijk is extra onder de aandacht te brengen. De regio barst dan ook van activiteiten die ervoor zorgen dat de bezoeker zich de koning te rijk voelt.

Heropening Paleis Het Loo als aftrap van het koninklijke jaar
Na een grondige restauratie opent Paleis Het Loo op 15 april 2022 opnieuw haar deuren voor het grote publiek. Een ware belevenis, waar de bezoeker het koninklijke verhaal van het paleis, haar bewoners en van Apeldoorn leert kennen. Maar daarnaast is er nog zó veel meer te ontdekken in de omgeving. Het gehele gebied staat garant voor genieten van de mooiste natuur van Nederland, van de indrukwekkende (koninklijke) historie, van royale culinaire hoogstandjes en bijzondere overnachtingsmogelijkheden.

De leukste koninklijke to-do’s op een rijtje
Zo genieten bezoekers onder andere van een rondleiding in een geheel verlaten kasteel Cannenburch, gevolgd door een vorstelijk 10-gangendiner bij hotel Dennenheuvel in Epe. Krijgt men de kans om het Veluwse landschap van grote hoogte te bewonderen gedurende een luchtballonvaart inclusief champagneontbijt/borrel bij Van Der Valk Hotel De Cantharel. Organiseert Theater Orpheus de wervelende dinervoorstelling ‘LOO’; een komische muziekvoorstelling waarin de verborgen verhalen binnen de kamers van het paleis worden verteld. En treedt men letterlijk in de voetsporen van de eerste koning van Holland, Lodewijk Napoléon, tijdens de fietsroute ‘Route de Lodewijk Napoléon’.

De Oranjes als basis voor het thema ‘royaal genieten’
De Veluwe is de bestemming waar koningen en stadhouders al van oudsher kwamen om vakantie te vieren. Tot de dag van vandaag vind je hier prachtige kastelen, uitgestrekte bossen en royale activiteiten. Op de Veluwe voelt iedereen zich de koning te rijk. Het gehele jaar 2022 is het vorstelijk vertoeven op de meest bijzondere plekjes. Ontdek alle koninklijke to-do’s op: https://www.uitinapeldoorn.nl/koninklijk-genieten

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX