Menu
Nieuwsoverzicht

Koningsdag 2015 Uddel

27 april 2015

103

UDDEL     –     Koningsdag 2015 begon in Uddel om 10.45 uur met een rondgang door het dorp met muziekvereniging Juliana en daarachter grote stoet met kinderen met hun versierde fiets of een versierde winkelwagen. En wat is er dan mooier om met je versierde fiets achter de muziek aan door het het dorp te gaan en dan bewonderd te worden door al die mensen die langs de route staan te kijken. Natuurlijk liepen de trotse ouders ook mee in de optocht en opa’s en oma’s. In de Essenkamp ging de muziek nog een paar liederen spelen voor de bewoners van de Koningin Wilhelminahof, wat zeer op prijs gesteld werd. Waren de weervoorspelling voor Koningsdag niet zo gunstig, het tegendeel was het geval. Het oranje zonnetje scheen en jong en oud genoten van de optocht.

Weer aangekomen bij Het Blanke Schot, was er de aubade. De voorzitter van de Oranjevereniging Uddel, Peter Vos, heette iedereen hartelijk welkom. Dit jaar moest de burgemeester verstek laten bij de aubade, hij had op dat tijdstip andere verplichtingen in Apeldoorn. Het groot aantal aanwezigen zing onder begeleiding van muziekvereniging Julinana enkele liederen, waaronder het Uddels Volklied. Er werd afgesloten met het Wilhelmus en een driewervig hoera voor onze Koning Willem-Alexander, die vandaag zijn 48e verjaardag viert.

Het middagprogramma is naar binnen verplaatst i.v.m. de weersvoorspelling. Het beachvolleybal werd dus volleybal in sporthal De Schier. Er deden 18 teams mee. Zij hadden de mooiste namen voor hun team bedacht, zoals de Meppende Meiden, de Bikkels, Poar Neem’n en de Oranje Smurfen. In de grote zaal stond een springkussen voor de kinderen. De kinderen konden ook een tekening inkleuren. En buiten was de Paardrijvereniging De Hunneruiters met pony’s waren kinderen een rondje op de pony konden rijden. Burgemeester Berends en zijn vrouw waren ’s middags ook aanwezig in de sporthal.  Aan het eind van de middag stond de barbeque aan en kon men genieten van een lekker stukje vlees. Zo kon men onder het genot van een hapje en een drankje napraten en nagenieten van een mooie en zonnige Koningsdag in Uddel.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX