Menu
Nieuwsoverzicht

Komende week Kinderhulp-collecte

15 april 2019

UDDEL – Van 15 tot en met 20 april 2019 gaat Nationaal Fonds Kinderhulp weer met duizenden vrijwilligers de straat op. Allemaal met 1 doel: een volle collectebus. Want in ons land groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede.

Dat zijn er 315.000 in totaal. En al snel zo’n 3 per klas… Een onbevangen jeugd of een sociaal vangnet kennen zij niet, volwassen zorgen wel. Niemand die een fiets voor ze koopt als deze kapot gaat of helpt met schilderen van hun kamer als ze het huis uitgaan. Ze slaan verjaardagen en feestdagen over en lopen in de winter nog in dunne zomerkleren. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen!

 Om dit mogelijk te maken is Nationaal Fonds Kinderhulp afhankelijk van giften en donaties. De landelijke collecteweek speelt daarin een belangrijke rol. En de collectanten misschien nog wel de grootste. Want zij zijn degene die het doen. Die tijdsinvestering is het zeker waard, want de inhoud van 1 volle collectebus is al snel goed voor:

  • 3 keer een mooie pakjesavond,
  • een goede winterjas,
  • een dagje uit inclusief openbaar vervoer,
  • of een gym-outfit inclusief schoenen voor op school.

 

Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen, is veel geld nodig. Kinderhulp hoopt daarom op jouw hulp of gift tijdens de collecteweek van 15 t/m 20 april. Elk jaar gaan er zo’n 16.000 collectanten op pad, dus grote kans dat ze ook bij jou langskomen. Met jouw gift steun je niet alleen Kinderhulp, maar draag je ook bij aan een mooiere samenleving waarin iedereen meetelt en kan meedoen. Samen maken we dit mogelijk!

Ga voor meer informatie over Nationaal Fonds Kinderhulp en de collecte naar www.kinderhulp.nl

Foto: Kinderhulp.nl

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX